Balears 04/01/2017

Vuit còctels per preparar amb herbes mallorquines

Les qualitats aromàtiques i gastronòmiques d'aquesta beguda es realcen quan es combinen amb altres licors i xarops

Ara Balears
2 min
Còctel / H. Armstrong Roberts/ Corbis

PalmaJosep Maria NattaJosep CampinsFrancisca SánchezMiquel PalouQuaderns de Divulgació

En aquest recull s'explica que la tradició herbàcia de la nostra comunitat es remunta molts segles enrere; de fet, tal com relaten els autors d’aquesta obra, alguns podreu recordar que fins no fa gaire a les nostres apotecaries era possible trobar un ventall de bevendes i xarops elaborats amb plantes, arrels i escorces amb finalitats curatives.

Els autors presenten les singularitats d’aquesta beguda, tant pel que fa a la composició com a la versatilitat a l’hora de ser emprada com a aperitiu, a la cuina o a la rebosteria. Fa uns anys les Herbes de Mallorca es començaren a introduir en la cocteleria, gràcies al fet que les seves qualitats aromàtiques i gastronòmiques es poden realçar quan es combinen amb altres licors i xarops.

Vuit combinacions que demostren el potencial de les herbes en cocteleria

Sweet Charly

  • 8 cl d’Herbes Dolces de Mallorca
  • 6 cl de Blue Curaçao
  • 2 cl de London Gin
  • 8 cl de blanc d’ou
  • Mitja llimona dolça espremuda
  • 10 fulles d’herba-sana

Presentar-lo un tassó 'on the rocks' amb una fulla d’herba-sana i una espiral de pell de llimona dolça. Preparar-lo en una coctelera i colar dues vegades.

Bescuit d’Herbes Mesclades

  • 8 cl d’Herbes Mesclades de Mallorca
  • 6 cl de Grand Marnier
  • 2 cl de vermut dolç
  • El suc de 1/2 mandarina
  • 8 cl de blanc d’ou
  • 20 fulles d’orenga fresca

Presentar-lo en una copa de Martini, amb una pell de mandarina ratllada. Preparar-lo en una coctelera.

Flaó Còctel

  • 3 cl d’Herbes Seques de Mallorca
  • 5 cl de nata líquida
  • 2 cl de licor de menta

Presentar-lo en una copa de còctel i preparar-lo en una coctelera.

Romani Sour

  • 4 cl d’Herbes Dolces de Mallorca
  • 4 cl de vodka infusionat de romaní
  • 2 cl de suc de llimona
  • Un toc de sucre líquid

Presentar-lo en un tassó 'on the rocks', amb una guinda vermella, una branca de romaní flamejada i gel picat. Preparar-lo en una coctelera.

Herbs & Cherry

  • 4 cl d’Herbes Seques de Mallorca
  • 1 cl de suc de llimona dolça
  • 2 cl de xarop de sucre
  • 4 cl de licor de cirera

Presentar-lo en una copa de còctel, amb maduixes. Preparar-lo en una coctelera Boston.

Red Drinks

  • 4 cl d’Herbes Seques de Mallorca
  • 6 cl de Pisco
  • 4 cl de xarop de Fruita de la Passió
  • Un toc de granadina
  • Un toc de suc de llimona
  • Acabar-lo amb 7 Up

Presentar-lo en una copa baló, amb maduixes. Preparar-lo en una coctelera.

Mallorca Caribean

  • 4 cl d’Herbes Seques de Mallorca
  • 4,5 cl de polpa de fruita de la passió
  • 1 cl de rom blanc
  • Acabar-lo amb aigua amb gas

Presentar-lo en un tassó 'on the rocks', amb herba-sana i llimona dolça. Preparar-lo en una coctelera.

Palo Spritz

  • 4,5 cl d’Herbes Seques de Mallorca
  • 1 cl de Palo de Mallorca
  • 4 cl de xarop Violette
  • 1 cl de vodka
  • Acabar-lo amb cava

Presentar-lo en una copa baló, amb gel picat i fulles d’herba-sana. Preparar-lo en una coctelera.

stats