Vuit còctels per preparar amb herbes mallorquines
Les qualitats aromàtiques i gastronòmiques d'aquesta beguda es realcen quan es combinen amb altres licors i xarops
PalmaJosep Maria NattaJosep CampinsFrancisca SánchezMiquel PalouQuaderns de Divulgació
En aquest recull s'explica que la tradició herbàcia de la nostra comunitat es remunta molts segles enrere; de fet, tal com relaten els autors d’aquesta obra, alguns podreu recordar que fins no fa gaire a les nostres apotecaries era possible trobar un ventall de bevendes i xarops elaborats amb plantes, arrels i escorces amb finalitats curatives.
Els autors presenten les singularitats d’aquesta beguda, tant pel que fa a la composició com a la versatilitat a l’hora de ser emprada com a aperitiu, a la cuina o a la rebosteria. Fa uns anys les Herbes de Mallorca es començaren a introduir en la cocteleria, gràcies al fet que les seves qualitats aromàtiques i gastronòmiques es poden realçar quan es combinen amb altres licors i xarops.
Vuit combinacions que demostren el potencial de les herbes en cocteleria
Sweet Charly
- 8 cl d’Herbes Dolces de Mallorca
- 6 cl de Blue Curaçao
- 2 cl de London Gin
- 8 cl de blanc d’ou
- Mitja llimona dolça espremuda
- 10 fulles d’herba-sana
Presentar-lo un tassó 'on the rocks' amb una fulla d’herba-sana i una espiral de pell de llimona dolça. Preparar-lo en una coctelera i colar dues vegades.
Bescuit d’Herbes Mesclades
- 8 cl d’Herbes Mesclades de Mallorca
- 6 cl de Grand Marnier
- 2 cl de vermut dolç
- El suc de 1/2 mandarina
- 8 cl de blanc d’ou
- 20 fulles d’orenga fresca
Presentar-lo en una copa de Martini, amb una pell de mandarina ratllada. Preparar-lo en una coctelera.
Flaó Còctel
- 3 cl d’Herbes Seques de Mallorca
- 5 cl de nata líquida
- 2 cl de licor de menta
Presentar-lo en una copa de còctel i preparar-lo en una coctelera.
Romani Sour
- 4 cl d’Herbes Dolces de Mallorca
- 4 cl de vodka infusionat de romaní
- 2 cl de suc de llimona
- Un toc de sucre líquid
Presentar-lo en un tassó 'on the rocks', amb una guinda vermella, una branca de romaní flamejada i gel picat. Preparar-lo en una coctelera.
Herbs & Cherry
- 4 cl d’Herbes Seques de Mallorca
- 1 cl de suc de llimona dolça
- 2 cl de xarop de sucre
- 4 cl de licor de cirera
Presentar-lo en una copa de còctel, amb maduixes. Preparar-lo en una coctelera Boston.
Red Drinks
- 4 cl d’Herbes Seques de Mallorca
- 6 cl de Pisco
- 4 cl de xarop de Fruita de la Passió
- Un toc de granadina
- Un toc de suc de llimona
- Acabar-lo amb 7 Up
Presentar-lo en una copa baló, amb maduixes. Preparar-lo en una coctelera.
Mallorca Caribean
- 4 cl d’Herbes Seques de Mallorca
- 4,5 cl de polpa de fruita de la passió
- 1 cl de rom blanc
- Acabar-lo amb aigua amb gas
Presentar-lo en un tassó 'on the rocks', amb herba-sana i llimona dolça. Preparar-lo en una coctelera.
Palo Spritz
- 4,5 cl d’Herbes Seques de Mallorca
- 1 cl de Palo de Mallorca
- 4 cl de xarop Violette
- 1 cl de vodka
- Acabar-lo amb cava
Presentar-lo en una copa baló, amb gel picat i fulles d’herba-sana. Preparar-lo en una coctelera.