Balears 04/01/2017

Tot el que has de saber sobre les herbes mallorquines, en un llibre

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha editat una publicació divulgativa a partir de l'experiència de Josep Maria Natta, Josep Campins, Francisca Sánchez i Miquel Palou

Ara Balears
1 min
La Indicació Geogràfica Herbes de Mallorca té un comportament positiu.

PalmaA cada casa on en fan tenen una recepta pròpia. Les herbes formen part de la tradició mallorquina, la qual es va transmetent de generació en generació. Per tal de donar a conèixer les herbes de Mallorca, fer difusió d'un producte amb marca de qualitat emparada en una denominació geogràfica protegida i evitar que desaparegui la base de la beguda espirituosa més famosa de l'illa, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha editat una publicació divulgativa.

Elaborada a partir de l'experiència del químic Josep Maria Natta, el qual ha fet equip amb Josep Campins, Francisca Sánchez i Miquel Palou, es presenten les singularitats d'aquesta beguda, tant pel que fa a la composició com a la versatilitat a l'hora de ser emprada com a aperitiu, a la cuina, a la rebosteria o com a digestiu per acompanyar el cafè.

En la publicació es conta l'origen de la beguda, associat al món del vi romà i grec, així com la manera d'elaborar-la i les herbes imprescindibles que ha de dur la beguda anisada per ser considerada herbes de Mallorca.

S'explica que, depenent del grau de sucres i alcohol, poden ser dolces, mesclades o seques i s'enumeren les set espècies imprescindibles (les quals la saviesa popular diu que s'han de recollir el mes de maig): herballuïsa, camamil·la, taronger, llimonera, romaní, tarongí i fonoll. Aquestes herbes són la base de la beguda, però, com ja s'ha apuntat a l'inici, la mescla varia a cada casa.

La publicació de la Conselleria sobre les herbes mallorquines
stats