Publicitat
Publicitat

Transparència rectifica i no publicarà les despeses anteriors a dia 1 d'abril

La Conselleria que dirigeix Ruth Mateu al·lega que el Govern ho va acordar abans que ella prengués possessió

El Govern no publicarà les despeses dels alts càrrecs dels primers nou mesos de legislatura. Ho ha anunciat aquest dimarts la consellera de Transparència, Ruth Mateu, durant la sessió de control parlamentària en resposta a una petició del PP. Mateu ha assegurat que el Consell de Govern va decidir a final de març que es publicassin les despeses a partir de dia 1 d'abril. Fonts de Presidència han explicat a l'ARA Balears que aquesta qüestió mai no s'ha tractat en un Consell de Govern i que, per tant, es deu tractar d'una confusió de la consellera.

Mateu va anunciar l'11 d'abril passat que l'Executiu començaria a publicar totes les despeses dels alts càrrecs. El director general de Transparència, Miquel Gallardo, va assegurar que "la intenció" era publicar totes les de la legislatura, però, finalment, Mateu ha confirmat aquest dimarts que no podrà ser. Fonts de la Conselleria han assegurat a aquest mitjà que Mateu desconeixia l'acord de Govern que, en aquest sentit, s'havia tancat a final de març, abans que ella prengués possessió.

Des de la Conselleria s'insisteix que la voluntat sempre ha estat lligar la publicació de les despeses amb l'aprovació del codi ètic. En aquest sentit, Mateu ha explicat avui que ja estan "treballant en el darrer esborrany".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF