Publicitat
Publicitat

El Govern publicarà d'aquí poc totes les despeses dels consellers

Armengol admet un retard en aquest sentit, però l’atribueix a problemes informàtics

El Govern pretén fer una passa endavant en matèria de t ransparència i confia publicar, “en poques setmanes”, totes les despeses dels consellers, incloses les inferiors a 500 euros, que estan excloses del que marca la Llei del bon Govern. “Volem fer una passa endavant”, ha explicat la presidenta, Francina Armengol, qui ha afegit que les despeses dels directors generals també seran publicades “en curt termini”.

Armengol ha fet l'anunci durant la s essió de control al Govern quan responia a preguntes del diputat d'El Pi, Jaume Font. La presidenta ha reconegut que l’executiu duu “un cert retard” en l’aplicació de la Llei del bon Govern, aprovada avui tot just fa cinc anys per l’anterior Pacte de Progrés.

Armengol ha atribuït el retard a l’actitud immobilista del PP que, ha afirmat, no va fer res per desenvolupar la llei. Armengol ha assegurat que “els mecanismes informàtics” necessaris per actualitzar la informació “no estaven actualitzats” i s’ha mostrat confiada que “en poques setmanes ho tindrem resolt”.

Armengol també ha anunciat que el Govern prepara un codi ètic i una nova l lei de transparència, que anirà més enllà de la Llei del bon Govern. La intervenció de la presidenta ha indignat els diputats populars. Armengol se n’ha burlat dient que “la primavera, la sang els altera”.