El TSJIB suspèn l'ordre del TIL perquè deriva del decret declarat nul

La sala: "No es pot permetre la pervivència i desenvolupament d'uns projectes TIL fonamentats en un decret nul"

Un altre cop judicial al Govern. El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha dictat quatre interlocutòries en les quals ordena la suspensió cautelar de l'execució de l'ordre de la Conselleria d'Educació del 9 de maig 2014 per mitjà de la qual es desenvolupen determinats aspectes del TIL en els centres docents no universitaris de les Balears . L'ordre de la Conselleria suspesa és la que desenvolupa el calendari d'implantació del sistema de Tractament Integrat de Llengües per a aquest curs 2014/2015

El Govern balear acaba de convocar una roda de premsa urgent per a les 17.30 hores.

La Sala Contenciosa Administartiva del TSJIB  ha acordat atendre la petició de mesura cautelar de suspensió de l'ordre instada pels sindicats STEI - UGT , Docents per la Democràcia , la Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de les Illes Balears i CC OO en els recursos que havien presentat contra l'ordre del Govern de Bauzá.

En cada una de les interlocutòries, el TSJIB diu clarament que la suspensió de l'ordre està directament relacionada amb les sentències que ahir es feren públiques i que anul·laven el decret del TIL. "La nul·litat del decret es projecta i afecta la nul·litat de l'ordre, sense que sigui necessari esperar la sentència que s'ha de dictar sobre l'ordre".

Per la sala, "s'ha d'entendre contrària als interessos generals la implantació –mitjançant l'ordre de 9 de maig de 2014– d'un calendari d'aplicació d'uns projectes de tractament de llengües emparats en un decret que hem declarat nul".

Assegura la sala que no fa falta esperar la fermesa de les sentències sobre la nul·litat del decret. Adverteixen que el decret ha estat objecte d'un ponderat i acurat examen de validesa amb un resultat, la seva nul·litat, que no es pot ignorar ni permet continuar com si no hagués passat res.

Els magistrats vénen a dir que més o manco es pot endevinar quin serà el resultat de la sentència sobre l'ordre. Per això, acorda la suspensió de l'ordre, ja que si no ho fes quedaria compromesa l'efectivitat de la futura sentència.

El TSJIB considera que no es pot permetre "la pervivència i desenvolupament del calendari d'uns projectes TIL fonamentats en un decret declarat nul".


EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF