CRÒNICA NEGRA
Balears 26/06/2014

Setge policial a l’assassí de Portocristo

Continua la investigació per localitzar qui matà Ángel Abad, que morí de dos trets en el seu restaurant

Joan Sitges
2 min

PortocristoEl propietari del restaurant Gorli de Portocristo va rebre dos trets dimarts a primera hora del matí. Segons el que ha transcendit de la investigació, els investigadors policials treballen en la identificació de l’autor o els autors del crim que succeí a l’interior del local que la víctima, Ángel Abad, mantenia des de feia més de vint anys.

Quan la dona que cada dia netejava el restaurant va descobrir el cos sense vida d’Abad, el Grup d’Homicidis de la Policia Nacional es va desplaçar fins al local i va precintar-lo per fer-se càrrec de la investigació. En examinar el cadàver de la víctima, els investigadors localitzaren dos trets de pistola, un al pit i un altre al coll. Però la policia no va trobar cap casquet de bala a l’interior del restaurant Gorli i se suposa que l’assassí hauria recollit aquests objectes per no deixar rastres.

Tampoc hi aparegueren indicis de robatori perquè la víctima conservà la cartera i els que assaltaren Ángel Abad i acabaren amb la seva vida no forçaren la màquina enregistradora. Per això, tot i que les fonts policials no descarten encara cap línia d’investigació, l’assassinat per intent de robatori ha perdut pes en la investigació.

Malgrat que el restaurant Gorli, que va ser l’escenari de l’assassinat, continua precintat, ja han acabat les investigacions a l’establiment. La policia científica i els investigadors l’examinaren minuciosament dimarts i recolliren mostres i indicis. En destacaren dues tasses que eren damunt la barra quan es va produir l’assassinat. A més, el jutge va ordenar el trasllat del cadàver de la víctima a l’Institut Anatòmic i Forense de Palma, on ahir es va realitzar l’autòpsia, que “haurà d’aportar més dades als investigadors policials i esperem que ens faciliti el procés”, reconegueren fonts policials.

Els veïns i els treballadors de les botigues de souvenirs i dels bars que s’ubiquen prop del Gorli i els veïns de Portocristo encara no s’expliquen el que va poder passar dimarts. “Fa devers trenta anys que va obrir el seu propi negoci i hi continuava fent feina amb la seva filla. Era reservat però bon home”, explicà un veí a peu de platja.

“No sabem ben bé què ha passat i què no, estam afectats perquè era un veí, però no creim de cap manera que hi hagi un assassí a sang freda passejant per aquí”, declarà Joan Gomila, un dels regidors de Portocristo a l’Ajuntament de Manacor.

Des dels comerços més propers al restaurant Gorli recordaven que la víctima “era el més matiner de tots”. Dimarts, però, la terrassa no es muntà perquè, segons ha transcendit de la investigació, l’assassí matà Ángel Abad abans que, com cada dia, ho hagués fet.

stats