El PSIB es planteja donar suport a la continuïtat del correbou de Fornalutx

La formació podria transaccionar alguna esmena d'El Pi o del PP a la futura llei de protecció animal

El PSIB podria adoptar algun tipus de mesura per preservar la celebració del correbou de Fornalutx. La portaveu parlamentària, Bel Oliver, ha explicat que la formació estudiarà transaccionar alguna de les dues esmenes ( una del PP i una d'El Pi) a la futura llei de protecció animal. Amb tot, la decisió no està presa i no es coneixerà fins a la propera comissió, d'aquí a unes dues setmanes.

Fonts de la formació han reconegut a l 'ARA Balears que estan rebent pressions per eliminar el correbou, si bé han matisat que "no són internes", en relació amb el posicionament del PSIB de Fornalutx, partidari de mantenir la tradició.

La resta de formacions partidàries de la llei s'han mostrat, fins ara, contràries a permetre que es continuï celebrant el correbou. Podem, MÉS i el PSIB han presentat una esmena conjunta per evitar que una interpretació estricta del text original posi en dubte la continuïtat de les festes de Sant Joan, a Ciutadella, i les altres amb presència de 'jaleos'. Fonts de MÉS i Podem s'han limitat a dir que van cometre "un error" en el redactat original i li han llevat importància.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF