March carrega contra la FAPA i titlla d'"absurda" la crítica pel repartiment de la beca menjador

Els pares i mares adverteixen que les ajudes no arriben a tothom que les sol·licita i el Govern defensa que el pressupost ha crescut de 800.000 euros a 2,1 milions

"Respectam opinions", ha apuntat el conseller d'Educació, Martí March, però s'ha molestat perquè l'acusin de "manca de voluntat política". Ho assegurat després que la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes ( FAPA) hagi criticat que 4.016 infants hagin quedat sense accés a una beca menjador.

March ha recordat que durant la seva legislatura s'ha passat d'un pressupost de 800.000 euros a 2,1 milions. "Si això no és voluntat política, no sé el que és. Em pareix una crítica una mica absurda", ha sentenciat.

El director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, també ha explicat que, a més de duplicar les ajudes que es donaven, s'ha donat la situació que hi ha hagut un increment de sol·licituds. Aquest fet, apunta, s'ha produït perquè s'han canviat les bases per posar més facilitats a les famílies. Per exemple, que al mes de setembre els alumnes ja sàpiguen si tindran l'ajut i que s'hi han inclòs centres concertats.

La FAPA considera "preocupant" que un 57% de les sol·licituds "que compleixen els requisits es vegin rebutjades". La Conselleria ha apuntat, però, que el nivell de renda mitjana a les Illes el 2015 (darreres dades disponibles) és de 25.700 euros, i que el tall realitzat ha estat per damunt d'aquesta xifra. "Entenem que no n'estam deixant fora famílies que realment necessitin l'ajuda".

March ha afegit que, a més de la convocatòria de beques menjadors, s'ha posat en marxa la convocatòria de fons d'emergència social i el programa de reutilització de llibres. FAPA hi insisteix i creu que es necessita més pressupost, en concret més de mil milions d'euros, una xifra que March ja ha assegurat que per als propers pressupostos de la Comunitat no s'assolirà. Tot i així, ha remarcat que la idea és "augmentar-la progressivament" i que es veuen bloquejats per Madrid, que no deixa créixer el sostre de despesa. El conseller ha advertit els pares i mares d'alumnes que "les crítiques s'han de fer allà on calgui".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF