MÉS per Menorca no garanteix votar Balti Picornell

Podem llança un 'dard' als ecosobiranistes comparant el relleu de Xelo Huertas amb el d'Esperança Camps

El serial del relleu de Xelo Huertas de la presidència del Parlament podria encarar un nou obstacle.  Quan semblava dat i beneït que el diputat de Podem Balti Picornell seria l'elegit per ocupar el segon càrrec en autoritat de les Illes, MÉS per Menorca hi ha ficat cullerada.

En declaracions en el programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio, el portaveu parlamentari Nel Martí no ha garantit que la formació hi voti a favor. "A dia d'avui, encara ningú no ens ha convençut", ha afirmat. La formació  havia posat sobre la taula tres noms fa dues setmanes: Laura Camargo (Podem), Joana Aina Campomar (MÉS per Mallorca) i Sílvia Tur (Gent x Formentera).

Martí no ha amagat que estan molestos amb l'actitud de la formació dels cercles. "Ens dol que, al final, Podem, que és qui ha creat aquesta crisi, no tingui la generositat i responsabilitat de posar fàcils les coses", ha dit. "Si Podem no tenia el candidat adequat, era molt fàcil apostar entre cadira o principis. Els principis eren els de consens, paritat i estabilitat", ha afegit. "Entenem que aquest consens encara no s'ha assolit", ha conclòs.

La diputada de MÉS per Mallorca Margalida Capellà, present a la tertúlia on Martí ha exposat el parer de la formació, s'ha limitat a dir que "MÉS per Menorca és independent i els seus arguments són legítims".

Posteriorment, la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, s'ha mostrat convençuda que els ecosobiranistes menorquins seran "tan responsables i consegüents com ho vam ser nosaltres amb el cessament de (l'exconsellera de Transparència) Esperança Camps.

Respecte de la possibilitat de posar per escrit els compromisos de coordinació que haurà d'assumir Picornell si vol rebre el suport dels socis del Pacte, Camargo ha assenyalat que "tot el que està per escrit perdura més en el temps", però ha afegit que "no cal que estigui gravat en pedra".

El PP insisteix en Núria Riera

L'elecció de Picornell ha estat inclosa en l'ordre del dia del proper ple i, si no hi ha sorpreses, el diputat de Podem podrà prendre possessió del càrrec el mateix dimarts. Picornell s'haurà d'enfrontar a la diputada del PP Núria Riera, qui també hi presentarà candidatura, tot i que sense opcions reals de proclamar-se vencedora.

"Presentam una candidata amb un currículum impecable", ha dit la portaveu parlamentària, Marga Prohens. "Armengol haurà d'elegir entre els dos candidats i els seus currículums", ha afegit tot criticant El Pi perquè, segons ha dit, "si se n'abstenen, hauran col·laborat a fer president Picornell, tant com es queixen sempre de Podem". El portaveu parlamentari de la formació regionalista, Jaume Font, s'ho mirava amb aire escèptic mentre comptava els suports, insuficients, que tenia la candidatura de Riera.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF