Compte enrere per al nomenament de Picornell com a president del Parlament

MÉS afirma que si fos per ells ja s'hauria votat avui i reclama a Podem que deixi de ser "el taló d'Aquil·les" del Pacte

L'acord per nomenar el diputat de Podem Balti Picornell com a nou president del Parlament és qüestió de dies o, fins i tot, d'hores. Els tres partits que donen suport al Pacte donen per fet, de manera més o menys explícita, que dimarts que ve s'haurà resolt la crisi institucional oberta arran del cessament de Xelo Huertas . La portaveu parlamentària de la formació dels cercles, Laura Camargo, ha confirmat, de fet, que demà s'inclourà en l'ordre del dia del proper ple l'elecció del nou president.

La designació de Picornell ja no es discuteix, però encara queden "un parell de serrells" per tancar respecte de la manera com ha d'exercir el càrrec. Així ho ha explicat el portaveu parlamentari socialista, Andreu Alcover, qui, tot i així, ha assegurat que dimarts que ve s'executarà el relleu de Huertas , encara que no ha volgut anomenar Picornell.

Els socialistes volen deixar ben fermades algunes qüestions de coordinació. En aquest sentit, es volen resoldre disfuncions detectades durant el mandat de Huertas, q ui "anava molt per lliure", segons han explicat fonts del PSIB . Es vol evitar, per exemple, que el nou president inclogui punts en els ordres del dia sense consultar-ho prèviament. "Han d'entendre que és una presidència compartida", assenyalen aquestes fonts. També es vol pactar un compromís per reformar alguns dels articles del Reglament del Parlament.

MÉS per Mallorca, en canvi, s'ha desentès lleugerament de la recta final de les negociacions. "Si fos per nosaltres avui ja s'hauria votat", ha dit el portaveu parlamentari, David Abril. "Ens semblava un poc precipitat que, d'un dia per l'altre, es fes el nomenament", ha respost Alcover. Els ecosobiranistes no han amagat que estan "farts de parlar del tema" i s'han limitat a reclamar "lleialtat al Pacte" als seus socis, especialment a Podem, a qui han assenyalat com "el taló d'Aquil·les del Pacte". Abril ha reclamat a la formació dels cercles "una reflexió". "Nosaltres tenim clar que l'adversari polític és el PP i no els socis del Pacte", ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF