MÉS per Menorca, contra la jura de bandera civil

Els ecosobiranistes consideren que aquests actes suposen una malversació de doblers públics i són el reflex d'una Espanya anacrònica

El Grup Parlamentari de Més per Menorca ha presentat una iniciativa en la qual demana al Parlament de les Illes Balears que insti el govern central a deixar d'organitzar actes civils de jura de la bandera espanyola a les Illes Balears i a la resta de l'Estat. La formació ecosoberanista considera que "aquests tipus d'actes només representen un passat polític dolorós per a la majoria de la gent i que tan sols generen divisió social". La formació també lamenta que "es malversin doblers públics" en uns moments en què la prioritat hauria de ser el reforçament de l'estat del benestar.

La proposta dels ecosobiranistes arriba amb motiu de l'organització, per part del Ministeri de Defensa i de la Comandància General de Balears, de la convocatòria d'un acte d'aquest tipus el dia 5 d'octubre a  es Castell, a Menorca.

La formació considera que "aquests actes militars d' exaltació de l'espanyolisme només generen crispació i malestar en la societat de les Illes Balears; una comunitat que continua sent maltractada en àmbits com el del finançament, la cultura, el transport i també en d'altres drets, i que percep molta incomprensió i insensibilitat per part de l'espanyolisme".

En aquest sentit, afegeixen que l'expressió i l'exaltació militar de la jura de la bandera espanyola esdevé una "provocació intolerable contra la voluntat popular dels nostres pobles i dels nostres ciutadans". Un sentiment que, segons el comunicat, s'agreuja "després que les Illes hagin patit 4 anys de prohibicions a causa de l'actitud del Govern de Bauzá cap als símbols propis de la catalanitat de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera".

En aquest context, conclouen, "sembla groller" que els poders públics organitzin actes d'aquest tipus, ja que "reflecteixen una Espanya anacrònica que la societat actual vol oblidar".

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF