La Fiscalia retreu als mitjans de comunicació parcialitat en el cas de la nina agredida

El fiscal Bartomeu Barceló ha demanat als periodistes "mesura i rigor", i critica que s'hagi generat "un corrent d'opinió basat en una única versió, sense un contrast mínim"

El fiscal superior de les Balears, Bartomeu Barceló, ha demanat aquest dijous als mitjans de comunicació "mesura i rigor" en la informació sobre el cas de la nina de 8 anys agredida en un col·legi de Palma i ha criticat que hagin generat "un corrent d'opinió basat en una única versió, sense un contrast mínim".

Davant les notícies publicades després dels fets denunciats per la família de la nina, Barceló ha advertit en un comunicat que la falta de mesura i rigor poden afectar els drets fonamentals dels menors implicats, tant dels perjudicats com els presumptes responsables o tercers.

Ha citat com a exemple que els comunicats mèdics emesos sobre les lesions sofertes per la menor agredida el 5 d'octubre indiquen que tenen "consideració de lleu" i no coincideixen "amb moltes de les afirmacions sobre aquest tema sorgides en els mitjans de comunicació", malgrat que "poden suposar matisos molt importants quant al que va succeir".

El fiscal superior de les Illes ha recordat en la nota l'"especial consideració" que mereix "el tractament periodístic dels temes amb menors implicats" i ha remarcat que "haurien de ser tractats amb major mesura i amb un cert rigor". Ha recalcat que "poden suposar greus afectacions de drets, generació de conclusions equivocades o errònies", i també "greus conseqüències de futur per als esmentats menors a curt, mitjan o llarg termini".

Barceló ha indicat que el paper de la Fiscalia és vetlar pels drets de qualsevol dels menors implicats en l'assumpte i protegir-ne l'honor, la intimitat personal i familiar i la imatge, "fins i tot en contra de la posició sobre aquest tema que puguin mantenir els seus representants legals".

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF