El Club de Vela Port d'Andratx demana al Govern que mantingui el model actual de port

L'entitat demana que "s'habilitin les vies administratives oportunes" per a què puguen mantenir la gestió del port tot i la sentència del Suprem

El Club de Vela Port d'Andratx vol seguir gestionant la infraestructura tot i la sentència del Tribunal Suprem. Així ho han fet saber en un comunicat en què demanen al Govern que "habiliti totes les vies administratives oportunes" per a què mantinguin la gestió i "preservi un model portuari basat en valors locals, socials i esportius". El Club considera que la seva gestió ha estat "modèlica" i és per això que demana totes les accions possibles que permeti la sentència. 

Des de l'entitat han llançat un manifest per demanar "el suport de tota la societat civil per evitar que el port perdi la seva personalitat i els valors que l'han vingut caracteritzant fins avui". "Resulta com a mínim sorprenent i incomprensible, a més d'inquietant per als residents, que quasi a la meitat del projecte de la concessió s'hagi de retrotreure el pla del port per començar un altre totalment diferent", han explicat. 

Cal recordar que el Suprem va declarar nul·la l'adjudicació,  l'any 2006, de la gestió de les instal·lacions i reconeixia el dret de l'empresa que va recórrer contra la resolució que li n'adjudiquin l'explotació. Segons es deia a la sentència, el procediment administratiu va quedar paralitzat durant mesos i "la consellera competent", en aquest cas la titular d'Obres Públiques,  Mabel Cabrer, va acabar abstenint-se "per la seva relació amb el  Club de Vela Port d'Andratx, anterior adjudicatari i que havia quedat en tercera posició en el concurs. Tot i això, l'entitat va acabar aconseguint que se li'n concedís de nou la concessió durant 30 anys més. 

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF