Castro obre judici oral al PP pel cas Over

El jutge ha inclòs entre els acusats la formació política, a la qual considera responsable civil per un presumpte frau de 18.000 euros públics

José Castro s'ha adherit a la petició de la Fiscalia d'Anticorrupció i ha decidit que envia a judici al Partit Popular de les Balears pel cas Over, una de les peces de la macrocausa del Palma Arena. En una interlocutòria publicada aquest divendres, el jutge instructor ha decidit incloure entre els acusats a la formació política. Així, Castro demana que es jutgi el PP en qualitat de responsable civil per un presumpte frau de 18.000 euros públics.

Anticorrupció ja plantejà a l'abril d'enguany que el PP balear era "responsable directe" del finançament irregular de la formació. Per aquest motiu, va demanar que el partit havia de respondre de manera directa i solidària al pagament de la quantitat malversada en cas que consideràs provada l'existència dels delictes de prevaricació, frau a l'Administració i falsedat documental que atribueix l'expresident del Govern balear, Jaume Matas, l'exconseller d'Interior José María Rodríguez, el publicista Daniel Mercado i l'exsecretària general d'Interior María Luisa de Miguel.

Els fiscals sol·licitaren per a Matas, Rodríguez i de Miguel 5 anys de presó per delictes de prevaricació, falsetat i frau per beneficiar l'empresa Over Marketing, propietat de Mercado, a canvi de serveis de publicitat electoral pel PP. Per a l'empresari, en canvi, demanà un any de presó, per haver col·laborat amb la investigació i reparat el dany.

Castro concedeix en la interlocutòria deu dies al PP per a que el partit presenti escrit de defensa davant la resolució.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF