PATRIMONI

ARCA i GEFB exigeixen rapidesa a Cort perquè rehabiliti el castell de Bellver

Les dues associacions creuen que "la responsabilitat, per llei, d'actuar en la conservació del patrimoni recau sobre l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca"

ARCA i el Grup d'Estudis de les Fortificacions de Balears (GEFB) manifesten a l'Ajuntament de Palma i al Consell de Mallorca la necessitat d'una intervenció urgent al castell de Bellver amb un Projecte de restauració "amb totes les garanties i dins el marc d'un Pla director o d'un pla de conservació". També demanen conèixer les iniciatives preses per fer realitat la seva rehabilitació. 

El castell és un Bé d'Interès Cultural i la titularitat és de Cort. Per això, les dues associacions creuen que "l a responsabilitat, per llei, d'actuar en la conservació del patrimoni recau sobre l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca".

ARCA recorda que "fa més de dos anys que des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntamet de Palma es va informar a ARCA que aquest era el tema prioritari. I ja han passat dos anys. Sabem que al Consell de Mallorca hi ha més d'un milió d'euros assignats a la rehabilitació,... però el castell segueix sense projecte". I afegeixen que "la deficient conservació i paulatina degradació, també està dificultada la visita a l'entorn del castell, més penosa encara, tot i que es tracta d'un immoble de gran rellevància cultural, històrica i ciutadana".

Cort i Consell activen la restauració del castell de Bellver per evitar que se'n desplomi la murada

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF