PATRIMONI
Balears 31/08/2016

Cort i Consell activen la restauració del castell de Bellver per evitar que se'n desplomi la murada

El 23 de setembre es reuneixen les institucions per iniciar-ne els tràmits de remodelació

Margalida Mateu
2 min
Imatge aèria del Castell de Bellver

PalmaEn el darrer dia com a regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Miquel Perelló ha manifestat que ja hi ha data per "posar en marxa seriosament" la restauració del castell de Bellver. Serà el 23 de setembre, quan hi ha establerta una reunió de coordinació amb el Consell Insular de Mallorca i diverses regidories per poder començar amb la restauració de la murada.

Segons Magdalena Rosselló, conservadora del castell de Bellver, "s'han fet tota una sèrie d'estudis i sondejos i se sap on és el problema, i en aquests moments es preparen els plets per encarregar la redacció del projecte integral de l'exterior del castell de Bellver".

Rosselló esmenta que "la principal problemàtica és al passeig de ronda del castell, que fa que la murada estigui caient a causa d'un problema de canalització de l'aigua, que ha arribat a provocar una sèrie de patologies que fan que ara la murada es desplomi".

Canalitzar l'aigua, impermeabilitzar els aljubs i no deixar que l'aigua de la pluja s'embassi i n'afecti l'estructura són, ara mateix, les prioritats per a la futura restauració del castell. Segons la conservadora, "esperam que durant el primer trimestre de l'any que ve el projecte estigui a punt de licitar-se". A més, també ha assegurat que l'obra exterior podrà anar executant-se per fases i creu que no caldrà tancar el castell durant les obres.

Darrer dia de Miquel Perelló com a regidor de Cultura

Perelló ha manifestat estar satisfet amb la feina feta, "a la vida crec que t'has de sentir útil, i si formes part d'un equip i aquest et respon i et respecta, es pot tirar endavant. Estic satisfet, no em penedesc de res del que he fet".

"Crec que en tots els apartats de la Regidoria queden moltes coses per fer, pens que hem començat per allò que era urgent i que hi ha moltes coses pendents per fer encara. Estic satisfet d'haver recuperat el nom de Palma com a topònim i d'haver reorganitzat l'equip de Cultura", ha assenyalat el regidor, que s'acomiada.

La Feixina

Perelló no ha pogut fer factible, en el seu mandat, la toma del monument. Però esmenta esperançat que el veurà caure, "hem fet el que hem cregut que havíem de fer. A mi el que em sap greu és que aquesta societat hagi avançat tan a poc a poc i que en tants anys no hàgim pogut acostar posicionaments. Això sí que és una espina, i no pas el monòlit", ha sentenciat Perelló.

Perelló serà substituït aquest dijous per Llorenç Carrió, qui, en espera d'un ple extraordinari que incorpori la nova regidora, es farà càrrec de les dues àrees de gestió, la de regidor dels districtes de la Platja de Palma, Sant Jordi i Centre i l'àrea de Cultura.

stats