Pep Vidal: "Els futbolistes hem d'actuar amb responsabilitat i complir amb tots els protocols sanitaris"

Aquest jove mallorquí, que la temporada passada va ascendir a Segona B amb el Poblera, compagina els estudis de Dret a la UIB amb la seva carrera esportiva

T. Crespí
3 min
20201212_171800

PalmaPep Vidal és un dels molts exemples de joves que compaginen els estudis amb l'esport. La temporada passada, aquest jugador de 23 anys va aconseguir l'ascens a Segona Divisió B amb el Poblera. Tot i ser un any complicat, marcat per la pandèmia, assegura que afronta el futur amb optimisme i amb la il·lusió de poder continuar gaudint d'allò que més li agrada: el futbol.

A quina edat vàreu començar a jugar a futbol?

Des de ben petit el futbol ha estat la meva passió. Els primers records que tenc amb la pilota són a l'escola, a Son Sardina, on jugava amb els meus amics. Quan tenia 5 anys, el meu pare em va apuntar a l'escoleta de futbol del CampusEsport, a la Universitat de les Illes Balears (UIB), on vaig estar fins que tenia 13 anys.

Quin és el millor record que teniu de tots els anys que heu jugat a futbol?

He tingut la sort de jugar molts tornejos importants, com per exemple el campionat d'Espanya amb la selecció balear en diverses categories. Tenc especial record de quan vàrem ser campions d'Espanya, a l'edat de cadet, després de guanyar a la semifinal Catalunya, que tenia un autèntic equiparro, amb futbolistes com

Com compaginau el futbol i els estudis? Us resulta complicat?

Des de ben jove ho he fet. Sempre he tingut clar que el més important són els estudis, ja que del futbol molt poques persones aconsegueixen viure-hi. Quan vaig començar a estudiar a la UIB la carrera de Dret, vaig decidir agafar menys assignatures per poder compaginar-ho millor amb els entrenaments. És cert que enguany, jugant a 2a B, pot ser un poc més complicat perquè cada dues setmanes viatjam a jugar Madrid i et passes tot el cap de setmana fora de casa. No obstant això, amb una bona organització, esforç i compromís és possible fer les dues coses sense problemes.

Quan acabi la vostra carrera esportiva, a què us agradaria dedicar-vos?

Quan acabi els meus estudis a la Universitat, m'agradaria fer un màster de Dret Esportiu. M'apassiona tot el que estigui relacionat amb el món dels esports. Per això, consider que és una bona opció, ja que la carrera de Dret té moltes sortides i el màster em pot obrir diferents portes.

20201212_171818

Fa dues setmanes vàreu debutar amb el Poblera a Segona Divisió B. Com us vàreu sentir?

Estava tranquil. Venia d'estar aturat un mes i mig per una lesió i l'entrenador em va convocar per jugar contra el

La pandèmia està marcant les nostres vides, i també ha afectat el món de l'esport. Com afrontau aquesta temporada?

L'afront amb molta il·lusió. Sabem que no serà una temporada fàcil. L'objectiu és sortir a guanyar contra qualsevol equip i competir al màxim cada jornada. Jugar contra conjunts com el Reial Madrid

Us sentiu tranquil amb el protocol que us fan aplicar per fer front al covid-19?

Sí, perquè cada setmana, tant als jugadors com al cos tècnic, ens fan tests d'antígens i també la prova PCR. A més, tant als entrenaments com als partits ens prenen la temperatura abans de començar. Els futbolistes hem d'actuar amb responsabilitat i complir amb tots els protocols sanitaris, que són bastant estrictes.

Pensau que es podrien haver fet millor les coses?

Sempre hi ha coses a millorar, però entenem que la situació és molt complida i difícil de gestionar. Crec que totes les parts involucrades en el món de l'esport estan fent tot el possible per garantir la màxima seguretat.

Què esperau d'aquest 2021? Quins són els vostres objectius?

Desitj que es pugui tornar com més aviat millor a la normalitat i sobretot que ningú més sofreixi els efectes de la pandèmia. Quant als meus objectius personals, vull créixer com a jugador i gaudir dels màxims minuts possibles en aquesta categoria. Esper que puguem aconseguir la salvació en un any molt complicat per a tots.

stats