Part Forana 26/10/2016

Alcúdia se suma al pacte de batles en la lluita contra el canvi climàtic

És el municipi 45 de Mallorca que s'adhereix a la campanya internacional de polítiques locals per frenar l'escalfament del planeta

Miquel Barceló
2 min
L'Ajuntament ha convocat un reunió extraordinària per sumar-se al Pacte de Batles i Batlesses.

AlcúdiaEl municipi d’Alcúdia s’ha adherit aquest dimecres al pacte de batles i batlesses, que tutela la Unió Europea i que a Mallorca gestiona el Consell. Aquest pacte, al qual ja s'han sumat uns 6.000 ajuntaments del continent europeu, ferma el compromís de les administracions locals en la lluita contra el canvi climàtic. A Mallorca, dels 53 municipis, 44 ja ho havien fet, i un grup de nou, en el qual s’incloïa Alcúdia, encara no n'ha aprovat l’adhesió. A través d’aquest acord, segons ha explicat el batle, Antoni Mir (El Pi), l’Ajuntament d’Alcúdia manifesta la voluntat d’adherir-se al pacte "per assolir un progrés real, en aquest moment, en el desenvolupament d’energies renovables i ciutats energèticament eficients".

Amb aquesta decisió, que s’ha pres de manera unànime pels sis grups amb representació municipal, la corporació d’Alcúdia sumarà esforços i aplicarà una gestió d’eficiència energètica contra el canvi climàtic, com una de les seves prioritats principals. El compromís general de la UE és reduir les emissions de CO2 un 40% per al 2030. L’adhesió també permetrà a l’Ajuntament accedir a les convocatòries de subvencions que atorga la Comissió Europea per afavorir polítiques municipals dirigides a estalviar i combatre l’escalfament del planeta.

Contractació de joves desocupats

D’altra banda, el Consistori ha aprovat, també per unanimitat, el projecte d’obres i serveis de joves qualificats, amb la qual cosa es podrà accedir a la convocatòria de subvencions per finançar projectes d’experiència professional per a l’ocupació dels joves amb estudis de grau superior. Es tracta d’un projecte cofinançat pel Fons Social Europeu. Les subvencions referides estan destinades a finançar la contractació pels ajuntaments de persones joves desocupades majors de 18 anys i menors de 30, inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, amb formació acadèmica o professional de grau superior acreditada.

Segons ha explicat, per part de l’equip de govern el regidor Gaspar Vallori, dins aquest programa s’ofereix la possibilitat de contractar joves, que estiguin inscrits al SOIB i al sistema de garantia juvenil europea, amb una aportació d’uns 159.000 euros. En el projecte es recull el perfil dels vuit contractes que es podrien realitzar a diversos departaments: urbanisme, participació ciudadana, turisme, comunicació, benestar social, serveis i manteniment i patrimoni.

stats