Societat 14/07/2013

Anar a cercar una cala... ajudat per l'smartphone

A. Z.
2 min

Palma.Les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) s'han posat ara al servei dels banyistes de les Illes. Vessants, arqueologia i cultura acaba d'editar una guia de les cales de Mallorca, en la qual es prescindeix del text per oferir la informació per mitjà de la fotografia, les icones i les coordenades geogràfiques. A més a més, i com a novetat principal, cada platja i cala (fins a 270) hi estan referenciades amb un codi QR. La guia també inclou els ports de Mallorca.

D'aquesta manera, els excursionistes poden passar el codi QR pel telèfon intel·ligent i rebre les indicacions de com arribar fins a la destinació. La seva lectura amb un smartphone indica el punt exacte de la platja i el lloc més proper al qual es pot arribar amb el cotxe, d'acord amb el Google Maps.

Geolocalització

Així, amb la localització del punt de la platja, el telèfon intel·ligent pot establir la ruta amb cotxe proposada pel Google Maps des del punt on s'estigui i si es té GPS es poden rebre les indicacions adequades per arribar a la destinació. Una petita trampa, que sens dubte ajudarà molts d'excursionistes a trobar platges amb cert grau de dificultat d'accés.

Així mateix, a baix de cada fotografia s'incorpora el topònim habitual de la platja, "i no els invents moderns", explica l'asturià Jorge Arguello, coautor de la guia juntament amb Manuel Bragado. Arguello en posa com a exemple Cala Mosques. "Es veu que el nom els sonava malament i la varen rebatejar com a Cala Blava".

15 idiomes

La guia recentment presentada també inclou símbols amb els serveis de les platges, que estan traduïts a 15 llengües (gallec, asturià, castellà, basc, català, anglès, alemany, francès, italià, portuguès, suec, holandès, xinès, àrab i rus).

stats