Part Forana 08/09/2016

Els col·lectius de dones de Manacor presenten el seu model de ciutat

Assemblea Antipatriarcal i Dones de Llevant han dut a terme un procés participatiu amb l'assessorament d'urbanistes i arquitectes

Miquel Barceló
2 min
La urbanista Adriana Ciocoletto explicant les propostes que es presentaran a l'Ajuntament.

ManacorLes associacions feministes del municipi de Manacor tenen clar quin model de desenvolupament sostenible volen i ho faran arribar a l'actual equip de govern en forma d'al·legacions, per tal de fer-se escoltar. El debat obert dels darrers mesos, amb l'assessorament d'urbanistes i arquitectes, els ha permès definir el model que, en la seva opinió, és més idoni per emmarcar en el context del futur Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU).

Aquest dimecres al capvespre, Dones de Llevant i Assemblea Antipatriarcal presentaren les seves conclusions del debat a l'espai na Camel·la. La urbanista Adriana Ciocoletto oferí els trets principals del model de municipi valorant-ne sis eixos claus: l'entorn natural, els equipaments públics, l'entorn construït, l'espai, l'ús del sòl i la mobilitat.

Fins a 14 entitats han participat en el procés participatiu engegat pels col·lectius feministes que demanen que "es repensi la ciutat des de perspectives de gènere, la qual cosa no vol dir que es demani una ciutat per a les dones", remarquen. Francisca Mas, de Dones de Llevant, i Bel Duran, de l'Assemblea Antipatriarcal, oferiren, en trets generals, les conclusions dels tallers de treball i debat sobre el futur PGOU, "sabent que hi ha propostes que no poden entrar" dins del marc estríctament urbanístic. Malgrat tot, volgueren destacar les que parteixen de "l'experiència de la vida quotidiana". Adriana Ciocoletto explicà que s'ha fet "una auditoria de gènere al PGOU" i que es presentaran propostes mitjançant un plec d'al·legacions.

Un espai públic que permeti socialitzar i on es tingui en compte la noció de seguretat, amb un estudi de mobilitat que valori els perills als quals s'enfronta la dona, les connexions amb els serveis bàsics (que no hagin de dependre sempre de vehicles), la vianalització, la rehabilitació del centre..., són algunes pautes exposades en la reunió, en la qual hi fou present la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón, així com regidors i representants dels partits de l'oposició. En canvi, no hi acudí cap membre de l'equip de govern.

Des del Consell de Mallorca es considera "una fita històrica a Mallorca" la redacció de l'informe de recomanacions que es farà arribar a l'Ajuntament des dels grups feministes, i en proposarà la divulgació a través de fullets.

stats