Publicitat
Publicitat

ARTÀ

Red Eléctrica descarta la línia d’alta tensió que va sublevar el Llevant

L'empresa dóna per descartada la construcció de la nova línia entre Manacor i Artà

L’empresa que controla el transport de l’energia elèctrica a l’Estat, Red Eléctrica Española (REE), “dóna per descartada la construcció de la nova línia d’alta tensió entre Manacor i Artà”, han explicat des de la Plataforma en Defensa del Llevant i No a l’Alta Tensió. La plataforma, que agrupa propietaris afectats i ciutadans de la comarca, va néixer per intentar aturar la construcció de la nova estesa elèctrica. Una nova línia que afectava espais protegits i alzinars.

Divendres, els representants de la Plataforma varen reunir-se amb el director general d’Indústria i Energia, Jaime Ochagavía, i, segons informaren, el Govern “ha mantingut contactes amb Red Eléctrica Española i ens han assegurat que el projecte del nou traçat elèctric al Llevant queda descartat”.

Tot i això, es preveu que hi hagi algun tipus d’actuació a les xarxes elèctriques de la comarca, perquè REE pretén reforçar la connexió amb Menorca. Ara, el que és segur és que no es construirà la nova estesa de vint-i-quatre quilòmetres que havien de formar torres de fins a 62 metres d’alt. Es preveia, a més, que les torres aguantassin set fils elèctrics i, per evitar el risc d’incendis, el projecte preveia talar els arbres de davall els cables.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF