Vídeos 12/06/2014

El rinoceront de tres mesos que no podia dormir sol després de veure com caçadors furtius mataven la seva mare

Gertjie va ser trobat "plorant de forma inconsolable" al costat del cos sense vida de la seva mare

Ara
1 min

BarcelonaEl passat 7 de maig els treballadors d'un centre dedicat a tenir cura d'animals en perill van trobar, en una zona natural de Sud-àfrica, una rinoceront que havia mort, de forma brutal, a mans de caçadors furtius. Al seu costat hi havia el seu fill, que aleshores tenia tres mesos. Segons els treballadors de Hoedspruit, el centre que recull animals en perill d'extinció, el petit "plorava de forma inconsolable" al costat del cos de la seva mare. Li van posar de nom Gertjie, o 'Petit G', i se'l van endur al refugi.

"Una cria de rinoceront, de tres mesos, que creiem que va néixer cap al 19 de febrer, és al centre després que l'hagin trobat al costat de la seva mare, a la qual uns caçadors furtius van matar de forma tràgica i brutal per obtenir la seva banya", expliquen els treballadors del centre. "Era una visió devastadora, perquè no hi havia manera que el petit animal sortís del costat de la mare, i plorava de forma inconsolable".

Des d'aleshores Gertjie es recupera de forma gradual d'una experiència que, segons els seus cuidadors, el va deixar traumatitzat. Tant que durant dies no aconseguia dormir sol. Gertjie va passar la primera nit al costat de Skaap, una cabra que fa el paper de mare als diferent animals rescatats del centre, i d'un veterinari. Durant setmanes, els treballadors del centre van fer torns per alimentar-lo i fer guàrdia a la porta del seu habitacle mentre dormia.

El centre ha activat una pàgina web on es pot seguir, en directe, què passa a l'habitació de Gertjie, que es passa el dia dormint, menjant i rebent banys de fang.

stats