Ni un dia a casa

Sal i amor

El Sol i Mar és un restaurant molt petit (43 m2) amb una terrassa que et permet gaudir d’un àpat amb una vista immillorable

2 min
La Sònia, el Juan i l'Antonio a la finestra del restaurant.

Si ens seguiu a les xarxes, deveu haver vist que durant la temporada d’hivern hem anat compartint vídeos amb recomanacions dels restaurants preferits d’un seguit de personatges públics aficionats al bon menjar. Ens agrada que ens ajudin a descobrir i tastar noves propostes per després poder-les compartir amb vosaltres!

En aquest cas, la recomanació venia de part de Carles Puyol, l’icònic capità del Barça, una persona excel·lent i amb molt bon paladar. Ell va triar el Sol i Mar de Calella de Palafrugell, un restaurant acollidor, a prop del mar, amb unes vistes úniques.

Aquest restaurant de Calella, regentat per la Sònia Sánchez i el Juan Gómez, va iniciar la seva trajectòria fa més de vint anys de la mà de l’Antonio, pare de la Sònia i sogre del Juan. Aleshores era un bar-restaurant on l’Antonio liderava la proposta gastronòmica. Anys més tard la Sònia i el Juan van decidir continuar amb el projecte aportant la seva experiència i coneixements.

Es van conèixer a l’Uruguai, terra de naixement del Juan, quan la Sònia, durant un llarg viatge, va picar a la porta del seu restaurant per demanar feina temporal. D’aquesta coneixença en van sortir moltes coses, però el més important és que durant uns quants anys van compartir les temporades estiuenques de l’Uruguai i de Calella de Palafrugell. “Va ser una gran època, tot el dia bon clima i xancletes fins que van arribar els fills... i vam haver de reorganitzar-nos. Va ser aleshores quan vam decidir establir la residència permanent a Calella”, ens comenta el Juan.

El Sol i Mar és un restaurant molt petit (43 m2) amb una terrassa que et permet gaudir d’un àpat amb una vista immillorable. La cuina és senzilla, majoritàriament basada en peix fresc, de qualitat, amb molt poca manipulació.

Hem vingut a passar-ho bé. Comencem amb un parell d’ostres per a cadascú, seguit d’unes tallarines i uns escamarlans deliciosos que mantenen intacte tot el gust de mar. El vi escollit per acompanyar el sopar és el Gresa Expressió 2013, elaborat pel celler Vinyes d’Olivardots a Capmany (Alt Empordà). Un vi negre amb carinyena i garnatxa i una mica de syrah.

Després dels entrants, considerem que el més oportú és compartir dos dels peixos que més ens agraden: sardines i turbot. Quina meravella! Ens agraden molt les bones elaboracions, però quan estem davant d’una bona matèria primera, com en aquest cas, tractada amb senzillesa i estima, poc podem afegir, més que rendir-nos i gaudir del moment.

Mentre assaborim els darrers xarrups del Gresa i esperem l’aparició d’una lluna plena espectacular parlem amb el Juan i la Sònia. “Estem molt contents i sentim no poder donar servei cada dia a tothom que ens ho demana”, ens comenta el Juan mentre saluda tant la clientela del restaurant com la que hi passeja per davant tot mirant de reüll els plats servits a la terrassa.

Quan li preguntem a la Sònia pel secret d’aquest èxit tan evident, ho resumeix amb dues paraules “els donem sal i amor”. Nosaltres tenim el titular i ells una fórmula màgica que els defineix com a parella i com a autèntics amfitrions d’un restaurant que et permet gaudir d’una bona cuina, d’un bon producte, d’una bona gent, del sol, la lluna i el mar.

Restaurant sol i mar

Carrer Miramar, 19 (Calella de Palafrugell)

Carta: Peix i marisc de qualitat

Must: Escamarlans de Palamós

Vi: Carta amb bones referències

Servei: Familiar i atent

Local: Menjador petit i terrassa davant del mar

Preu final per persona: 80 euros

stats