Suplements 25/05/2021

Realitat virtual per prevenir les microviolències

500 adolescents participaran entre maig i juny a #entulugar, una experiència educativa per evitar les microviolències

2 min
És un projecte innovador que fa servir la gestió d'emocions, els jocs de rol, la narrativa i la realitat virtual immersiva

L'Asociación Raíces i Delaguila.pro impulsen durant els mesos de maig i juny #entulugar, un projecte per promoure la inclusió social i la diversitat, prevenir la violència de gènere, sensibilitzar sobre un bon ús de les xarxes socials i evitar la sextorsió entre els i les joves de 12 a 18 anys.

Es tracta d'un projecte molt innovador en el qual es fa servir la gestió de les emocions, els jocs de rol, la narrativa i la realitat virtual immersiva per exercitar l'empatia dels i les joves i que puguin posar-se en la pell d'altres persones.

L'experiència educativa es duu a terme de manera presencial, en grups de màxim 25 participants, i s'utilitzen els continguts de l'empresa V-Tools

El programa fa servir la realitat virtual immersiva per exercitar l'empatia dels joves.

El programa s'adreça a qualsevol entitat que treballi amb joves d'entre 12 i 18 anys: escoles i instituts, centres de dia de joves, casals d'estiu i extraescolars, clubs esportius, centres de formació d'adults i empreses (departaments de RSC) que vulguin patrocinar #entulugar en algun centre de la seva elecció.

Per a aquests mesos de maig i juny ja hi ha programades sessions en què participaran 500 adolescents d'instituts, clubs esportius, centres de formació d'adults i centres de dia de joves de diferents municipis de Catalunya. 

Campanya de 'crowdfunding'

#entulugar està sent finançant a través del crowdfunding. Durant la campanya, que estarà activa fins al 3 de juny, diferents entitats poden adquirir les experiències #entulugar amb descompte. També es pot adquirir amb un preu rebaixat un conte per trencar amb el tabú de l'abús sexual infantil. Editat per l'Asociación Raíces, il·lustrat per Alicia Pardo i digitalitzat per Antonio Carrasco, el conte pretén aportar pautes i protocols d'actuació per als adults en cas d'estar davant d'una situació d'abús sexual. Part de les vendes del conte serviran per finançar les experiències #entulugar.

stats