La teva ‘foodie’ de capçalera
Suplements 02/12/2021

On porto el ‘tinder’? (Vol.1)

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera On porto el ‘tinder’? (Vol.1)

Una pregunta que m’han fet molt és la següent: tinc una cita amb un tinder, on anem? Bé, doncs com que aquesta secció té vocació de servei us dono unes quantes idees dividides en tres articles (entendreu que la cosa dona per molt). Avui parlem de cites diürnes, la setmana vinent parlarem de sopars i per al tercer i últim ens n’anirem a fer copes. Stay tuned.

Comencem per un lloc repreciós (amb preciós no n’hi ha prou) del centre de Barcelona. El Bar Central. Hi podeu accedir des de dins de la llibreria de la Central del Raval o bé pel carreró adjacent. Aquesta entrada és molt bonica i podeu fàcilment impressionar la cita. El bar té diversos espais, però el més rellevant és un pati envoltat de plantes, un entorn molt romàntic. Hi podeu fer un vi, una cervesa o tirar de cafè amb llet i algun dolç. També hi podeu menjar, si la cosa va bé i s’allarga. El fet de ser el bar d’una llibreria dona molt de joc per parlar de llibres i saber força aviat si estem davant d’un portento o d’un red flag de campionat. No estem per perdre el temps.

Un altre espai obert (que tornem a estar molt pandèmics) és el Billy Brunch & Garden, al carrer Muntaner.El nom esborrona una mica, però el pati que té al darrere queda molt amagat des del carrer i val molt la pena. És un secret que sembla que coneixen tots els expats que arriben a Catalunya. Si sou molt british, al menú hi tenen el tradicional esmorzar anglès. Les racions són generoses, segur que no us quedeu amb gana, i el pati és bonic i tranquil. És un tipus de lloc que encanta a algunes persones i d’altres el detesten. Esbrineu en quin grup dels dos esteu abans d’anar-hi amb la cita. Si sou del primer grup, triomf segur. No accepten reserves.

Quimet & Quimet

Si sou molt més de cellers que no pas d’ous Benedict hi ha una opció guanyadora: el Quimet & Quimet, al carrer Poeta Cabanyes, al Poble-sec. És petit i divertit. A peu dret, amb taules altes i envoltats d’ampolles de vi. S’hi mengen conserves, taules de fumats, de formatges i montaditos deliciosos. És un lloc informal i amb personalitat que pot donar molt de joc en una primera cita. A escassos metres hi trobem La Chana. Un tresor, un local senzill amb menjar i vins andalusos. Ortiguillas, una paperina de peix fregit, un montadito de pringá. El reflex de la seva propietària, de Sanlúcar de Barrameda. Un local sense artificis perfecte per a una cita distesa. Dissabte i diumenge obren al matí, la resta de dies a partir de les 19 h.

Per acabar, anem a la plaça de la Concòrdia, a les Corts. Allà hi ha El Maravillas. L’espai de dins té molt d’encant i a fora té una acollidora terrassa a la mateixa plaça. Vins, vermuts i còctels acompanyats d’una carta bona i senzilla dividida en tres categories: confitats, fumats i foies ; embotits i formatges, i platets per picar. I si la cosa va bé es pot allargar perquè tanquen entre mitjanit i la una. I obren cada dia, així que qualsevol dia de la setmana és bo per trobar l’amor. No hi ha excuses.

El Maravillas

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats