La teva 'foodie' de capçalera

On anem a menjar amb fills petits (vol. 1)

Quatre llocs on anar amb la mainada que s'adaptin a les necessitats de tothom

3 min
Alice Secret Garden.

A la vida hi ha èpoques en què les necessitats canvien i les prioritats també. Últimament he quedat amb diversos amics i amigues que tenien mainada i necessitaven llocs que s'ajustessin a una sèrie de requisits: espais on els nanos puguin córrer sense patir pels cotxes, per exemple. Això pot ser en un restaurant pensat per a famílies, però també en una terrassa estratègicament col·locada amb un parc infantil al costat. Em van dir que anaven molt mancats d'idees i que havia de fer un article de servei públic localitzant alguns d'aquests llocs a la ciutat de Barcelona. Així doncs, aquest és el primer de dos articles en què intentaré proposar establiments que permetin socialitzar sense perdre la custòdia (és una exageració, ja m'enteneu).

En la confecció d'aquest article hi ha participat molta gent. Gràcies a tots per les recomanacions. Comencem: Alice Jardí Secret (Pau Claris, 90). Aquest local està ambientat a Alícia al país de les meravelles. Hi ha grans bolets i una decoració inspirada en la natura. El més rellevant? Tenen un pati ple de plantes que és en un interior d'illa de l'Eixample. Hi fan pastissos boníssims i sucs. Ideal per berenar. Però també s'hi pot menjar salat, com entrepans, taules d'embotits o hamburgueses.

Aquest lloc del qual parlarem ara és coneixement de nivell professional. Ja ho veureu. Es diu Monsieur Bistró, i es troba al barri del Clot (plaça Carme Monturiol, 2). Aquest bar-restaurant serveix bones tapes i bon vi. Descriu la seva cuina com a catalana i francesa. És veritat que els seus platillos no estan pensats per a la mainada, sinó per als adults, però el gran avantatge del lloc és que té una ubicació de cine. Tenen una terrassa que es troba en una plaça tancada on hi ha un petit parc; per tant, és ideal per tenir els petits controlats en tot moment. I al costat –atenció!– hi ha un centre cívic amb ludoteca que deixa els jocs i joguines per jugar a la plaça (sempre que t’hagis fet el carnet d’usuari, que és totalment gratuït). Sobretot, reserveu taula a fora.

Diverses persones em van dir aquest tercer lloc: Els Pollos de Llull (C/ de Nàpols, 272). La seva especialitat són els pollastres a l'ast, i estan molt ben condimentats amb diversos tipus d'espècies i poma. Són realment bons. A banda tenen croquetes, braves, macarrons, sopa... Menjar ideal per a grans però també per fer el clàssic menú infantil. És un local ampli i té un ambient perfectament apte per a la mainada. A més, disposen d'una zona de jocs per als nens i tenen molta traça en atendre famílies. A banda del local del carrer Nàpols, en tenen un altre a la Vila Olímpica (C/ Ramon Turró, 13).

Per acabar, anem a Can Batlló, l'antiga fàbrica tèxtil de La Bordeta. Allí hi trobareu la Cantina LAB Can Batlló (Gran Via de les Corts Catalanes, 169). Hi ha una zona enorme de jocs, i després es pot menjar a la Cantina, que s'ha organitzat com una cooperativa i és el bar-restaurant del recinte. Hi podeu fer el menú de migdia entre setmana (14 euros amb pa, beguda i postres incloses), tapes o bé el vermut de cap de setmana a la seva espaiosa terrassa. Tenen opcions veganes. A més, estigueu atents que hi ha dies que hi ha activitats culturals, com ara concerts. Obren de dimarts a diumenge.

I fins aquí la primera entrega de llocs on anar amb criatures. Evidentment que no són els únics. La setmana vinent arriba la segona entrega amb un grapat més d'idees.

stats