El perfil

Àlex Juan: “No cal formar-se gaire per emprendre”

conseller delegat de Drumwit

2 min
Àlex Juan  “No cal formar-se gaire per emprendre”

Formació

“Vaig néixer a Menorca i vaig viure allà fins als 19 anys, quan vaig marxar a Barcelona. En arribar a Catalunya vaig estudiar un grau superior d’administració i finances a l’Institut Lluïsa Cura l’any 2010. Realment, ja des de petit tenia clar que em volia dedicar al món empresarial. Un cop acabat el grau, vaig entrar a la universitat, a la UB, per estudiar administració i direcció d’empreses. Tot i això, finalment vaig deixar la carrera al tercer any per dedicar-me a la feina”

Trajectòria professional

“Mentre estudiava vaig fer pràctiques en diversos llocs, com per exemple a l’Hotel Vela. Allà vaig aprendre molt, però vaig voler iniciar el meu projecte i vaig fundar Drumwit el 2017. Havia vist una idea similar als Estats Units, però vaig donar-li una volta i portar-ho a Barcelona. En aquell moment encara era a la universitat, tenia una plaça per marxar a estudiar a l’estranger i una feina, però vaig renunciar a tot. Tenia 25 anys, res a perdre i me la vaig jugar per crear Drumwit, on ara oferim viatges sorpresa a preus econòmics”

Un èxit

“Drumwit. És un projecte que permet viatjar a molta gent a preus baixos, i rebem històries humanes molt maques”

Un fracàs

“Dedicar molt de temps a una sola cosa. A vegades treballo molt i deixo de banda altres aspectes que també són importants”

Lliçons de vida

“Hi ha gent que pensa que cal formar-se molt abans de crear el teu propi projecte, però no jo ho crec. La formació és obvi que ajuda, però en el meu cas no va ser així i per a mi el que realment marca la diferència és l’empenta. Hi ha moltes persones que tenen bones idees i no ho acaben fent mai per falta d’empenta”.

“A l’hora d’emprendre, sempre dic que no cal donar-hi gaire voltes, cal llançar-s’hi sense por i arriscar-se. Ara miro enrere i veig que jo mateix tenia moltes dubtes a l’hora de crear Drumwit, però al final no sé per què els tenia, perquè només serveixen per frenar-te”

El que més m’agrada
  • Una marca “M’agraden moltes empreses, però sobretot conèixer qui en forma part. Per exemple, Amancio Ortega amb Inditex, és una figura que m’agrada”
  • Una sèrie “L’última sèrie que vaig veure va ser ‘Élite’, durant el confinament. La veritat és que no en miro gaires perquè no m’agrada enganxar-m’hi”
  • Un 'hobby' “Intento anar sovint a Menorca a fer esport. Tornar a casa és una manera de desconnectar de la feina, sigui fent pàdel, futbol o qualsevol altra activitat”
  • Una cançó “Escolto música per desconnectar quan arribo a casa, però realment quan ho faig poso cançons aleatòries a Spotify i no en tinc cap de preferida”
  • Un llibre “No en tinc cap de preferit, però m’agrada llegir biografies. Em va agradar molt la d’Alex Ferguson, però també d’altres més empresarials, sobre Juan Roig o Amancio Ortega mateix, per exemple”
  • Una personalitat “Admiro moltes persones, per exemple esportistes com Leo Messi, Rafa Nadal o LeBron James, per la gestió de la pressió que són capaços de fer”
stats