Succés
Societat Successos 09/11/2022

Rescaten un escalador i un senderista ferits a Mallorca

L'escalador havia patit una caiguda de 20 metres d'alçada i s'havia fracturat els dos turmells

ARA Balears
1 min
Imatge del rescat.

PalmaLa Guàrdia Civil ha rescatat aquest dimecres un escalador i un senderista després de patir ambdós accidents i resultar ferits a l'illa de Mallorca.

En el primer dels casos, la Benemèrita ha rebut un avís a les al voltant de les 12:50 hores en el qual s'explicava que un escalador havia patit un accident a la zona d'escalada de Sa Gubia, segons ha informat la Guàrdia Civil i ha difós Europa Press.

Un home ha comunicat que el seu company escalador havia patit una caiguda de 20 metres, en la qual s'ha colpejat fortament amb la paret, i que es trobaven a 120 metres d'alçada. Moments després de l'arribada del Grup de Rescat Especial d'Intervenció en Muntanya amb l'helicòpter, aconseguiren localitzar els dos homes i amb una grua, s'ha pogut evacuar el ferit i traslladar-lo a l'aeronau, que l'ha portat a l'Hospital de Son Espases on se li ha diagnosticat fractures en els dos turmells.

A continuació, la Guàrdia Civil ha rebut una segona trucada d'un grup de 12 persones que es trobaven de senderisme per la zona del Gorg des Diners. Una de les persones s'havia caigut que li havia ocasionat un traumatisme en la cama dreta a l'alçada del genoll, on tenia un tall que sagnava.

Els rescatadors s'han traslladat fins al punt descrit i gràcies a un cicle de grua, s'ha elevat a l'helicòpter, que l'ha traslladat també a Son Espases.

stats