Succés
Societat Successos 12/11/2022

La Policia Nacional desactiva un projectil en una platja de Manacor

Un home que passejava per l'arena va avisar els agents després de veure l'artefacte entre la vegetació

ARA Balears
1 min
La Policia Nacional desactiva un projectil a Manacor

PalmaEl Grup de TEDAX-NRBQ de la Policia Nacional va desactivar dilluns un projectil en una platja del terme municipal de Manacor, a Mallorca. Segons ha informat la Policia Nacional aquest dissabte en una nota de premsa, els fets varen succeir a les 12.30 hores, quan un ciutadà que passejava per la platja va observar en una àrea de vegetació, a prop de l'arena, un projectil, i per això va avisar els agents.

Els agents, en tenir coneixement dels fets, varen activar un protocol amb el qual varen posar en marxa el grup de TEDAX-NRBQ de la Policia Nacional, que es va desplaçar fins allà, juntament amb un indicatiu de seguretat ciutadana a Manacor.

Ja al lloc, amb la zona acordonada, els agents de la Policia Nacional varen comprovar que l'artefacte tenia una càrrega de material extremadament inflamable i tòxica, amb risc per a la seguretat de les persones i d'incendi, ja que es trobava en una zona amb vegetació, per la qual cosa, abans de manipular-lo, es va avisar els bombers. Una dotació d'aquest cos hi va acudir i també una altra de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat).

Posteriorment, els agents del TEDAX varen mobilitzar l'artefacte i l'acostaren a la vorera de la platja. Després de tenir la zona controlada, se'n va fer la detonació. Una vegada acabada la intervenció, es va obrir la zona per als banyistes.

stats