Successos

Detinguda una dona als Països Baixos implicada en l'atemptat contra Vidal-Quadras

Fonts d'Interior la vinculen al finançament i la preparació de l'atac al fundador de Vox

ARA
1 min
El fundador de Vox Aleix Vidal-Quadras, en roda de premsa a Madrid

MadridLa investigació de l'atemptat que va patir Aleix Vidal-Quadras el 9 de novembre a Madrid fa un pas més, amb la detenció d'una dona als Països Baixos que, segons fonts del ministeri de l'Interior, "va participar en el finançament i la preparació" de l'atac. El fundador de Vox i expresident del PP català, de 78 anys, va rebre un tret a la cara que li va causar una fractura doble a la mandíbula. Vidal-Quadras ja s'ha recuperat i ha fet diverses aparicions públiques.

La principal hipòtesi de la causa i autoria de l'agressió apunta a l'Iran. El mateix Vidal-Quadras va comunicar aquesta possibilitat als metges que el van atendre, pels seus estrets vincles amb l'oposició al règim iranià. Menys de dos mesos abans de l'atac, sense anar més lluny, el polític havia participat en una conferència a Brussel·les organitzada pel Consell Nacional de Resistència de l’Iran (NCRI), un organisme d'opositors exiliats que hauria ajudat a finançar els inicis de Vox.

Les mateixes fonts del ministeri de l'Interior expliquen que la detinguda, que és de nacionalitat neerlandesa, ha estat arrestada arran d'una ordre de detenció europea emesa per Espanya, i afegeixen que és la cinquena detenció que es fa en el marc de la investigació de l'atemptat. Des d'un primer moment, fonts policials ja van definir l'atemptat d'acció "planificada". Al barri de Salamanca de Madrid, un home que va baixar d’una moto amb el casc posat, li va disparar i va tornar a pujar-hi per fugir del lloc dels fets. El vehicle el pilotava una altra persona. 

stats