Jutjats
Societat Successos 10/09/2022

Demanen sis anys de presó i la inhabilitació d'un entrenador de rugbi acusat d'abusos a una menor

La jugadora tenia 12 anys quan l'home, de 22, va ser designat com a encarregat de l'equip

ARA BALEARS
2 min
Audiència provincial de Palma

PalmaLa Fiscalia demana sis anys de presó i inhabilitació durant deu anys –per a qualsevol professió que comporti contacte regular amb menors– a un entrenador de rugbi a Mallorca acusat d'abusos a una jugadora de l'equip menor d'edat. L'acusen d'un delicte continuat d'abusos sexuals a partir d'una relació de superioritat.

Es planteja una ordre d'allunyament de 500 metres i una mesura de llibertat vigilada durant sis anys, a més d'una indemnització de 6.000 euros en concepte de danys morals, de la qual hauria de respondre també l'associació esportiva.

El fiscal al·lega que es va aprofitar de la superioritat que li conferia la condició d'entrenador, ja que, segons l'acusació, s'havia convertit en un referent per a la menor perquè la coneixia des de la infància. L'acusat era l'entrenador d'un equip de rugbi a l'illa i el 2016, quan tenia 22 anys, va ser designat encarregat de l'equip aleví sub-14 del qual formava part la víctima, que llavors tenia 12 anys; per això, el fiscal també destaca la diferència d'edat.

Del 2016 al 2019

D'aquesta manera, el fiscal sosté que l'acusat, de vegades quan es trobava amb la jugadora tot sol després dels entrenaments o durant els viatges de l'equip, presumptament li va fer carícies al darrere, li va fer besades a la comissura de la boca, abraçades prolongades en què li fregava els pits i massatges a les parts interiors de les cuixes amb intents d'assolir tocar-li la zona genital.

També recull que, en acabar alguns partits, suposadament la feia seure damunt les cames amb el pretext de felicitar-la pel seu bon joc i li indicava els tangues que li agradava que portàs. En el seu escrit, la Fiscalia inclou que fins al 2019 va mantenir converses de WhatsApp "amb intenció de sexualitzar gradualment els vincles i la manera de relacionar-se" amb la menor, intentant que li enviàs fotos nua o proposant-li de trobar-se tots sols per mantenir relacions sexuals o fins i tot tenir sexe amb altres homes.

Va ser el desembre del 2019 quan el pare de la menor va interposar una denúncia davant la Guàrdia Civil. Aquest dimecres que ve, la Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears farà una vista prèvia al judici.

stats