Societat 20/02/2020

UOB acusa Vox d'utilitzar alumnes per delatar docents

El sindicat també ha expressat suport a la professora de l'IES Emili Darder que va ser gravada durant una de les seves classes

Ara Balears
2 min
Un total de 59.423 alumnes de tot Catalunya van fer al febrer les proves de 4t d'ESO, com aquests de l'institut La Sedeta.

PalmaUnió Obrera Balear (UOB) Sectorial d'Ensenyament acusa Vox d'utilitzar alumnes per delatar els docents "que estimulen el pensament crític i democràtic, tal com els nazis encoratjaven les joventuts hitlerianes a delatar els mestres, veïns i familiars que no combregaven amb el feixisme", ha assenyalat en un comunicat. També ha donat suport a la professora de valors ètics de l'IES Emili Darder que va ser gravada durant una classe que va difondre esRadio i Libertad Digital. El sindicat es posa a la disposició de la docent i a la de tots els professionals de l'ensenyament que es vegin perseguits per l'extrema dreta.

La Conselleria d'Educació ha assenyalat que la gravació feta a una classe d'un institut de Palma és il·legal i, en aquest sentit, UOB diu que, segons el Decret de drets i deures dels alumnes, es considera una falta greu "l’ús indegut d’aparells electrònics amb la finalitat de pertorbar la vida acadèmica i l’enregistrament, la publicitat o la difusió, a través de qualsevol mitjà o suport, de continguts que afectin l’honor, la intimitat o la imatge de qualsevol membre de la comunitat educativa", i com a tal, implica l'inici d'un procediment sancionador que pot suposar, entre altres mesures, el canvi de centre de l'alumne.

UOB, en el comunicat, critica que "els mitjans dirigits per Jiménez Losantos varen difondre un àudio enregistrat dins una aula de l'IES Emili Darder, on es debatia sobre els drets fonamentals i la ideologia de Vox, i han acusat la professora de valors ètics de "sectarisme contra Vox i els homes". Alhora el sindicat assegura que Vox es caracteritza per la xenofòbia, el masclisme, l'atac a l'autogovern i el menyspreu per la llengua i la cultura de les Balears. No només és lògic, sinó imprescindible, que s'analitzi i es debati dins l'assignatura de valors ètics. En el cas de l'IES Emili Darder, a més a més, la tasca de la docent honora el nom del centre, dedicat al batle de Palma que va ser afusellat pels feixistes espanyols el 24 de febrer de 1937.

stats