Usuaris del Tren
Societat 18/04/2024

Usuaris del Tren rebutja la construcció d'un aparcament subterrani a l'antiga estació d'autobusos de Palma

Segons l'associació, la prioritat dels SFM ha de ser "resoldre la insuficiència del servei i la manca de capacitat que té per poder absorbir una part important dels usuaris del cotxe privat"

ARA Balears
1 min
Un tren del SFM en una imatge d'arxiu

PalmaL'Associació d'Usuaris del Tren ha rebutjat el projecte anunciat per Serveis Ferroviaris de Mallorca per construir un aparcament públic subterrani en el solar de l'antiga estació d'autobusos de Palma.

En un comunicat emès aquest dijous, l'associació ha criticat que els SFM hagin iniciat un estudi de viabilitat per a la construcció de l'aparcament que tindrà una capacitat d'entre 350 i 400 places. "Creim que a Palma ja hi ha suficients aparcaments subterranis que indueixen a anar al centre de la ciutat en cotxe", han criticat, alhora que han recordat que "és necessari" reduir el trànsit motoritzat, la contaminació acústica i les emissions de gasos contaminants.

En aquesta línia, han reclamat "menys cotxes, més zones segures per als vianants i menys pol·lució". Segons Usuaris del Tren, la prioritat dels SFM ha de ser "resoldre la insuficiència del servei i la manca de capacitat que té per poder absorbir una part important dels usuaris del cotxe privat". Concretament, l'entitat ha demanat més cobertura horària, més freqüències a les hores punta i la supressió de tots els passos a nivell, així com allargar la xarxa ferroviària fins a Artà i Capdepera, el Port d'Alcúdia, l'aeroport de Palma i Santanyí.

Cal recordar que l'associació va reclamar a la Conselleria millorar i ampliar els serveis de bus llançadora, ampliar la xarxa ferroviària, més interventors als trens, que la renovació de la Targeta Intermodal sigui gratuïta i unificar totes les targetes del TIB, entre altres qüestions.

stats