Societat 23/12/2020

Usuaris del Tren calcula que prop d'un 90% dels passatgers habituals pagarà més pel bitllet

L'associació lamenta que les noves tarifes que entraran en vigor l'1 de gener suposaran un cost més elevat pel servei d'aquest transport

Ara Balears
2 min
L'estació Intermodal de Palma. / ARA BALEARS

PalmaL'Associació Usuaris del Tren de Mallorca critica que el nou sistema tarifari suposarà que més d'un 90% dels passatgers habituals pagarà un preu més alt pel transport ferroviari a partir de l'1 de gener. L'entitat ha explicat en un comunicat que amb les dades facilitades pel Consorci de Transports de Mallorca ha calculat el cost del servei d'aquest transport i denuncia que el preu d'un bitllet senzill serà més car. A més, no "compren" l'argument del Consorci que només afecta aquells que no es vulguin fer la targeta d'ús habitual. Perquè, expliquen, pot ser que l'usuari perdi la targeta, se l'oblidi a casa o no funcioni.

Pel que fa a la targeta moneder, l'associació ha analitzat els trajectes dels usuaris viatjant durant cinc dies de la setmana en els diferents salts, comparant els descomptes que es posaran en funcionament amb la targeta i el preu aplicat actualment. L'entitat conclou que de les vuit situacions que han analitzat, tant sols en tres els usuaris podran estalviar en comparació amb el sistema actual.

Els usuaris s'estalviarien doblers en cas que viatjassin cada dia del mes, una situació que creuen complicada, ja que el desembre i el gener, que inclouen diversos dies festius, els viatgers no estalviaran gens. A més, molts treballadors i estudiants no van diàriament al seu lloc de treball o centre d'estudis amb l'actual situació sanitària.

Usuaris del Tren també critica el greuge comparatiu amb les diferents corones i salts, que implica que els usuaris dels salts 1 i 2 que utilitzen diàriament el transport patiran una pujada de preus d'entre un 7% i un 11%. L'entitat, però, celebra dues mesures que feia temps que reivindicava: el saldo de la targeta no es perd si caduca o te la roben, i el fet que a partir d'ara es podrà viatjar a qualsevol municipi utilitzant la targeta.

stats