ENSENYAMENT
Societat 10/11/2017

UOB acusa la Conselleria d’Educació d’ocultar les ràtios d’aula

Ara Balears
1 min
El conseller d’Educació i Universitat, Martí March.

PalmaEl sindicat Unió Obrera Balear (UOB) acusa la Conselleria d’Educació d’ocultar les ràtios d’aula dels centres, que sol·licitaren el 26 d’abril. En una primera resposta, apunten en un comunicat, l’àrea de Martí March només proporcionà les dades globals a les Balears i no desglossades per cada centre, cosa que sí que va fer l’octubre de 2016.

El “silenci” a aquesta segona petició ha duit UOB a recórrer davant la Direcció General de Transparència i la resposta d’Educació va ser una llista de matrícula “que tampoc es desglossa per nivells a cada centre”, la qual cosa “impedeix conèixer les ràtios per grup”, denuncia el sindicat.

Ara, s’ha presentat una reclamació a la Comissió per a la resolució de reclamacions en matèria d’accés a la informació pública. UOB recorda a March que estaran “al seu costat si planta cara a Madrid amb valentia per l’espoli fiscal”, però “si pretén maquillar la realitat mitjançant l’ocultació de dades”, asseguren que no cediran en les seves denúncies. Subratllen que aquestes deficiències les pateixen els treballadors.

stats