Societat 07/07/2022

Les unitats covid exprés tramitaran baixes laborals per descongestionar la Primària

Els ciutadans poden acudir als dispositius per confirmar la prova positiva

ARA Balears
2 min
Els punts covid exprés de Son Dureta i el Palau de Congressos obriran una unitat pediàtrica sense cita prèvia

PalmaLes unitats covid exprés de Son Dureta, Inca i Manacor tramitaran, a partir d'aquest dijous, les baixes laborals per coronavirus. L'IB-Salut ha pres aquesta decisió per descongestionar els centres de salut, amb la pressió de la setena onada.

Així, si la persona té símptomes compatibles amb el covid-19 o s'ha fet un test ràpid i ha donat positiu i necessita una baixa laboral, haurà de telefonar al servei InfoSalut Connecta (971 220 000), que en lloc de derivar-lo al centre de salut, l'enviarà a alguna de les covid exprés que hi ha a les Illes.

La mesura està pensada per davallar el nombre de persones que no són vulnerables i tenen símptomes lleus als centres de salut. A altres comunitats com a Catalunya encara han anat més enfora i han activat la baixa telemàtica i automàtica, sense necessitat d'aportar un test positiu ni demanar hora per visitar-se al metge.

Cal recordar que, la setmana passada, l'IB-Salut va posar en marxa un servei per filtrar les telefonades que arriben als centres de salut i unitats bàsiques i així poder descongestionar les consultes mèdiques i optimitzar els recursos. Així, una centraleta (anomenada InfoSalut Connecta) amb 120 professionals atén les telefonades que la ciutadania fa als centres de salut i els deriva al professional més adequat.

Pressió a Urgències

Als hospitals, l'àrea que més està patint la pressió és Urgències. Ja fa setmanes que ho adverteixen els sindicats mèdics, i aquest dijous la consellera de Salut, Patricia Gómez, va admetre que la situació era tensa i que tenen "molta pressió". Gómez va defensar la saturació és habitual durant els mesos d'estiu, però va reconèixer que ara mateix la situació és més tensa a causa del covid.

stats