Societat 27/02/2020

Tres alumnes de la UIB que són a Itàlia d'Erasmus demanen tornar per por del coronavirus

La Universitat els ha donat l'oportunitat de fer el que queda de curs a les Illes Balears arran de l'expansió del virus al país

Ara Balears
1 min
La UIB és la sisena universitat més productiva de l'Estat. / ARA BALEARS

PalmaLa Universitat de les Illes Balears ha informat, a través d'un comunicat, que ha donat l'oportunitat d'abandonar l'Erasmus als alumnes que són a Itàlia i, segons ha informat la UIB a l'ARA Balears, 3 dels 23 alumnes desplaçats al país italià han sol·licitat tornar de manera provisional a l'Arxipèlag mentre les seves universitats resten tancades i s'aclareix la situació acadèmica.

A més, la Universitat també ha informat que des del començament de la setmana ha estat en contacte amb els estudiants de la UIB que cursen un Erasmus a Itàlia durant el segon semestre. Segons ha informat la Universitat, els han fet saber que "estan a la seva disposició per resoldre dubtes i transmetre’ls les recomanacions i informacions relacionades amb el coronavirus que puguin afectar la seva estada". Aquest suport s’estén també als qui encara són a les Illes i tenen previst viatjar d’aquí a poc temps com a integrants del programa Erasmus a universitats de les zones esmentades.

Tot i que la situació general a les universitats del nord d’Itàlia és de normalitat i la majoria d’estudiants han explicat a la universitat que "estan tranquils i se senten segurs", en el comunicat la UIB ha informat que "hi ha alumnes que sí que han demanat tornar provisionalment a la UIB per motius diversos".

Així mateix, la Universitat ha contactat també amb els alumnes italians que ha acollit aquest segon semestre per fer-los arribar les recomanacions que han emès les autoritats sanitàries per a persones procedents de zones de risc.

stats