Societat 20/04/2021

La UIB convoca les eleccions al rectorat per al 20 de maig

Els candidats podran presentar les candidatures del 27 al 30 d'abril

ARA Balears
1 min
La facultat de Dret al campus de Palma de la UIB.

PalmaEl Consell de Direcció de la Universitat de les Illes Balears ha acordat convocar les eleccions al càrrec de rector per al 20 de maig, segons ha informat la UIB en un comunicat. Serà la primera vegada que la votació es farà de manera telemàtica, a causa del coronavirus.

La convocatòria es publicarà el 27 d’abril en un FOU (Full Oficial de la Universitat) extraordinari, en el qual es fixarà el calendari del procés. Està previst que els candidats tinguin tres dies –fins al divendres 30 d’abril– per presentar les candidatures. La Comissió Electoral proclamarà els candidats el dia 3 maig. De moment han fet públic que es presentaran els catedràtics Jesús Carot i Carmen Orte.

Està previst que la campanya electoral sigui del 4 al 19 de maig. El 20 de maig serà la primera volta. En el cas que cap dels candidats no hagi obtingut més de la meitat dels vots a candidatures emesos vàlidament, es farà una segona volta el dia 27 de maig.

Per tal de poder votar digitalment, s'habilitarà un sistema de vot telemàtic. Cal recordar que el Consell de Govern de la Universitat va aprovar al març el procediment d’elecció del rector i va donar el vistiplau a la substitució de la votació presencial pel vot electrònic.

La comunitat universitària ha de triar el rector entre els funcionaris en actiu del cos de catedràtics que treballin a la Universitat. Aquest vot es ponderarà per sectors. El 51% serà per als professors doctors amb vinculació permanent a la Universitat; un 12% per a la resta de personal docent i investigador; un 25% per als estudiants, i un 12% per al personal d’administració i serveis.

stats