Societat 27/02/2020

UGT presenta 95 esmenes a la llei d'educació de les Illes Balears

El sindicat les ha presentades aquest dijous migdia i ha remarcat que aquest avantprojecte no es va fer amb el seu suport

Ara Balears
1 min
UGT presenta 95 esmenes a la Llei d'Educació de les Illes Balears

PalmaUGT Ensenyament ha presentat aquest dijous un total de 95 esmenes a l'avantprojecte de llei d'educació de les Illes Balears. El sindicat ha presentat el document a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca seguint amb el seu propòsit de "millorar l'educació de l'Arxipèlag". Tino Davia, secretari d'Ensenyament d'UGT, ha assegurat que aquest avantprojecte no es va fer amb el seu suport. "Aquesta llei no preveu cap de les peticions dels sindicats", remarca. En aquest sentit, demanen que es paralitzi l'avantprojecte fins que el govern estatal aprovi la nova llei d'educació.

Entre les principals demandes, hi destaquen que es blindi d'una manera més ferma la llengua. A l'avantprojecte es tracta el català com a llengua normal i general i des d'UGT volen que es tracti com a llengua vehicular. "La llei ho ha de deixar clar", assegura el secretari del sindicat. A més, incorporen esmenes de gestió sostenible dels centres, ja que "falta aquesta visió ecològica a l'avantprojecte".

A més, remarca que no s'incideix en cap moment en el tema de ràtios ni en problemes educatius importants, com els repetidors i l'abandonament escolar, o en el fet que la formació professional no estigui també dins el sistema públic. "S'ha de parlar de dret a l'educació i no de llibertat d'elecció de centre" i critica que això "no és propi d'un govern progressista".

stats