Societat 08/11/2019

UGT es desvincula de la vaga de l'EMT i nega l'explotació laboral

El sindicat considera que al comitè d'empresa s'estan dient barbaritats

Ara Balears
1 min
L'EMT presenta vuit nous autobusos que augmentaran les freqüències de quatre línies

PalmaEl sindicat UGT s'ha mostrat aquest divendres en desacord amb la vaga convocada pel comitè de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) i ha criticat que es justifiquin les aturades per una explotació laboral "inexistent". Així, l'organització no dona suport a les aturades i mobilitzacions convocades per dos dels cinc sindicats que componen el comitè.

Segons ha informat Efe, la resta de membres del comitè d'empresa s'han queixat que els dos sindicats majoritaris no escolten les "propostes de la resta" i no actuen "amb sentit comú". Fonts d'UGT han assenyalat que "algunes de les reivindicacions" no són suficients per convocar una vaga i apunten que no s'han esgotat totes les vies de negociació.

"Els sindicats que ostenten la majoria del comitè d'empresa estan dient barbaritats sobre la situació laboral dels treballadors i llancen afirmacions que ens posen en contra dels mateixos empleats i de l'opinió pública", ha dit UGT.

Tot i això, UGT sí que reclama que la propera convocatòria pública l'elevi a 120 places i que es reestructurin els temps de recorregut i horaris.

stats