Societat 07/11/2019

Convoquen vaga a l'EMT de Palma davant l'"explotació" dels seus treballadors

Reclamen la regulació de la durada del recorregut dels trajectes per permetre "els temps de descans assenyalats per llei" i el reforç del personal

Ara Balears
1 min
L’EMT guanya gairebé 180.000 passatgers el mes de novembre

PalmaEl comitè d'empresa de l'EMT de Palma ha convocat aturades parcials i dues jornades completes de vaga al desembre i vaga indefinida des de l'1 de gener per reclamar mesures que frenin el "nivell d'explotació desmesurat i d'ansietat intolerable" que pateixen els treballadors. Els representants de la plantilla començaran el seu calendari reivindicatiu el 27 de novembre amb una concentració a la plaça d'Espanya. A més, han convocat aturades de quatre hores (de 8 h a 10 h i de 18 h a 20 h) els dies 3, 5, 10, 12, 17 i 19 de desembre.

El comitè d'empresa crida els treballadors a secundar aturades de 24 hores el 24 i el 31 de desembre, en tots dos casos a partir de les 4 h; el final de la darrera d'aquestes aturades de jornada completa enllaça amb l'inici de la vaga indefinida des de l'1 de gener. Les mesures de pressió persegueixen l'execució dels acords subscrits per l'empresa amb els representants sindicals, que acusen la direcció de l'EMT d'"intransigència" davant les seves reivindicacions.

Reclamen la regulació de la durada del recorregut dels trajectes per permetre "els temps de descans assenyalats per llei", a més del reforç de personal en departaments d'administració, la insuficiència de la qual genera pressió sobre els empleats i mal servei per als usuaris.

"A causa de la falta de conductors, ens trobam que és gairebé impossible gaudir dels dies de permís retribuït o de les vacances que tenim pendents d'altres anys", es queixa el comitè d'empresa, que denuncia l'increment desmesurat de les hores extraordinàries.

stats