Societat 19/05/2021

UGT demana que els aspirants en quarantena puguin presentar-se a les oposicions docents amb un test negatiu

El sindicat exigeix a Educació que es replantegi aquesta qüestió per tal de garantir l'accés a la funció pública en condicions d'igualtat

ARA Balears
1 min
Estudiants al campus de Palma de la UIB.

PalmaUGT Ensenyament ha demanat aquest dimecres que es permeti que els aspirants a les oposicions docents que es trobin en quarantena puguin presentar-se amb una PCR o un test d'antígens negatiu. En un comunicat, el sindicat ha reclamat al Govern adoptar aquesta mesura per garantir l'accés a la funció pública en condicions d'igualtat.

"La Conselleria d'Educació i Formació Professional ha de vetlar per fer factible el dret fonamental a accedir a la funció pública en condicions d'igualtat, proporcionant els mitjans i recursos necessaris perquè els aspirants puguin fer les proves d'oposició sense distinció", ha defensat UGT.

El sindicat ha exigit a l'Administració que "empatitzi amb totes aquestes persones que han dedicat més de dos anys de la seva vida a preparar-se unes proves en què es juguen un lloc de feina".

A la Mesa Sectorial d'Educació feta aquest dimarts, UGT va presentar solucions a aquesta situació com per exemple fer proves PCR o d'antígens als aspirants en quarantena, però Educació no les va acceptar. "S'han duit a terme concerts, votacions i diferents esdeveniments al llarg d'aquests mesos i considerem injust el fet que no es doni una solució als aspirants que es trobin en aquesta situació", conclou el comunicat.

stats