Tribunals
Societat 29/09/2022

El TSJIB confirma la prohibició de fumar a les terrasses de les Illes

El tribunal autonòmic desestima el recurs d'un particular contra la mesura aprovada pel Govern

1 min
Prohibit fumar sense distància a tot l’Estat

PalmaLa prohibició de fumar a les terrasses dels bars de les Illes ja té l'aval de la justícia. El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha confirmat en una sentència, a la qual ha tingut accés l'ARA Balears, la mesura aprovada pel Govern aquest febrer. El tribunal autonòmic ha desestimat un recurs presentat per un particular contra l'acord el Consell de Govern que aprovava la prohibició.

Es tracta d'un acord amb el qual l'Executiu autonòmic eliminava totes les mesures covid en matèria d'aforaments i horaris, tret de dues excepcions: la mascareta en interiors i la de fumar a les terrasses i al carrer quan no es pugui mantenir una distància mínima de dos metres i la persona estigui en moviment.

Ara, els magistrats de la sala contenciosa administrativa rebutgen els arguments del recurs i consideren que la decisió del Govern estava justificada de manera "objectiva i raonable". Així, argumenten que no es pot afirmar –com sustenta el demandant– que afecti la privacitat dels fumadors la "molèstia" de fer-los abandonar un espai "durant uns breus minuts" per fumar.

El recurs assenyala que la mesura del Govern vulnerava els drets fonamentals dels fumadors, el dret a l'honor, a la imatge i a la dignitat de la persona, i que era discriminatori. A més, al·legava que obligaven "el fumador addicte a exposar la seva condició públicament" i qualificava la mesura de "persecució" i "criminalització".

stats