Societat 28/12/2021

El TSJIB avala que s'exigeixi el certificat covid a tota la restauració i a altres activitats d'interior

2 min
Certificat covid-19.

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha rebut aquest dimarts l’aval del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears per activar des de demà dimecres les mesures acordades el passat dijous per ampliar l’ús del certificat covid a les activitats de més concentració social.

Així, segons ha informat l'Executiu balear, a Mallorca, Menorca i Eivissa s'haurà de demanar el certificat de vacunació a tots els establiments de restauració, independentment de la seva cabuda, a tots els establiments culturals, independentment de si s’hi consumeix o no, i a tots els esdeveniments organitzats amb motiu de festes populars que no puguin ser ajornades.

A més, també s'haurà de dur el passaport covid en els gimnasos, a les acadèmies de ball, en els clubs de gent gran, en els establiments de jocs i apostes, i en els congresos, seminaris, jornades o reunions de negocis. Així mateix, les persones que tenguin més de 12 anys també l'hauran de presentar per poder participar en competicions esportives i entrenaments d'àmit autonòmic.

Les festes populars en nivell 3 d'alerta

TSJIB també ha avalat que per dur a terme festes populars, com revetles, concerts, ballades populars o sopars a la fresca, s’hauran d’establir controls de cabuda per a l’accés a tots els actes. Així, s'han diferenciat i establert diferents mesures depenent de l'esdeveniment.

Foguerons

No es poden organitzar torrades, ni habilitar zones destinades al consum d’aliments i begudes. Les activitats de ball que es puguin dur a terme en qualsevol esdeveniment s’hauran de fer amb la mascareta i en espais delimitats.

Celebracions religioses

Les celebracions religioses haurann de respectar en tot moment la cabuda màxima dels llocs de culte i els assistents hauran de dur la mascareta i estar asseguts en tot moment.

Cavalcades dels Reis, cercaviles, beneïdes

La gent que vagi a aquestes activitats haurà de mantenir la distància de seguretat i evitar les aglomeracions.

Esdeveniments multitudinaris populars

Aquests esdeveniments s’hauran de fer en espais delimitats i garantir el control d’accés per tal que es respecti la cabuda. L’entrada i la sortida es farà manera ordenada i el públic haurà d'estar assegut. La mascareta serà obligatòria, encara que es faci a l'aire lliure. Aforament serà d’un màxim del 80 % de la cabuda de l’espai en espais tancats i del 100 % de la cabuda en espais a l’aire lliure.

stats