Societat 10/10/2020

Tres dels 46 migrants arribats en pastera a les Pitiüses aquest dijous donen positiu en covid-19

D'altra banda, les 29 persones que desembarcaren a Mallorca i a Cabrera han donat negatiu

Ara Balears
1 min
Una pastera arribada a les costes de les Illes. / V. M.

PalmaTres de les 46 persones arribades aquest dijous en quatre pasteres a les Pitiüses han donat positiu en covid-19, segons ha informat Efe amb dades de la Delegació del govern espanyol a les Balears. Per contra, cap dels 29 migrants que van desembarcar a Portopetro i a Cabrera no ha donat positiu. Les tres persones que han donat positiu en les proves fetes a Eivissa quedaran aïllades, com també els seus contactes estrets, que també hauran de fer quarantena.

Cal recordar que dijous es van interceptar quatre pasteres a les Pitiüses: dues a Formentera, una a Eivissa i una altra a 20 milles de Formentera. Dos dels 46 migrants que anaven a bord són menors. Aquesta setmana, han arribat nou embarcacions d'aquest tipus a les Balears, amb un total de 115 persones a bord.

Dimecres en varen arribar tres amb 40 migrants: una a Cala Figuera, Santanyí, i les altres dues al sud de Cabrera. Dijous n'arribaren cinc més, amb 59 persones: una a Mallorca, una a Eivissa i tres a Formentera. Per acabar, divendres en va arribar una més a Cabrera, amb 16 ocupants. D'ençà que ha començat l'any, han arribat a l'Arxipèlag un total de 61 pasteres amb 783 migrants.

stats