Continua l'arribada de pasteres a les Illes: intercepten una nova embarcació a Cabrera amb 16 migrants

Salvament Marítim n'ha traslladat els ocupants al port de Palma

La Delegació del govern espanyol ha anunciat aquest divendres que s'ha interceptat una nova pastera a les costes de les Balears. En concret, l'embarcació, en la qual anaven 16 persones, ha estat localitzada a unes 13 milles de Cabrera per un pesquer, que ha donat l'avís a Salvament Marítim.

Un vaixell de Salvament Marítim s'ha desplaçat fins a aquest punt i ha traslladat els migrants al port de Palma, fins on, com sempre, també s'han mobilitzat la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, la Creu Roja i Sanitat Exterior.

Amb l'arribada d'aquesta nova embarcació, ja són nou les pasteres que s'han interceptat a les Illes els darrers tres dies. Aquest dimecres es varen localitzar  tres embarcacions amb 40 migrants a Mallorca, mentre que aquest dijous varen ser cinc les pasteres localitzades a les Pitiüses i Mallorca amb 59 persones a bord. Amb tot això, enguany ja ha arribat a les Balears un total de 61 pasteres i prop de 800 migrants, una xifra que ja supera el total de l'any passat, quan es varen localitzar 41 embarcacions i 507 persones. 

Cal recordar que en relació amb l'arribada de pasteres a Mallorca, la Policia Nacional, en col·laboració amb el Servei Marítim de la Guàrdia Civil de les Balears,  va detenir dia 27 de setembre un home acusat d'afavoriment a la immigració il·legal a la ruta de la costa algeriana de Dellys i Mallorca. El detingut, un jove de 22 anys, és membre d'un dels grups més actius de tràfic de persones del nord d'Algèria a les Illes. 

L’acumulació de crisis empeny els joves algerians a creuar la mar

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF