Arriben cinc noves pasteres amb 59 migrants a les costes de Mallorca, Eivissa i Formentera

La Guàrdia Civil ha activat un dispositiu de recerca en aquestes tres zones per si hi hagués més ocupants o més embarcacions

La Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que la matinada d'aquest dijous s'han localitzat tres noves pasteres a les Balears i durant l'horabaixa n'ha arribat una altra. Una de les embarcacions ha estat interceptada per la Guàrdia Civil a la zona de Portopetro, a Mallorca, amb 13 migrants. Quatre pasteres han arribat a les Pitiüses amb 46 migrants, dos dels quals són menors: una a la zona de Sant Josep, a Eivissa, amb 11 ocupants, i l'altra a la zona del Migjorn Gran, a Formentera, amb vuit persones. Durant l'horabaixa s'han localitzat dues pasteres més; una a la platja de s'Estufador de Formentera amb 14 migrants a bord, mentre que la cinquena embarcació l'ha localitzat un vaixell francès al sud-est de Formentera amb 13 ocupants.

Segons ha explicat la Delegació, hi podria haver més detencions i per aquest motiu la Guàrdia Civil ja ha activat un dispositiu de recerca, per esbrinar si hi havia més tripulants a bord d'aquestes pasteres o per si haguessin arribat més embarcacions. 

Cal recordar que aquest dimecres es varen localitzar tres pasteres amb 40 migrants a Mallorca. La Delegació ha informat que dos dels ocupants que varen arribar a la zona de Cala Figuera, a Santanyí, han donat positiu en coronavirus. D'aquesta manera, aquestes dues persones hauran de quedar aïllades.

Amb l'arribada d'aquestes cinc embarcacions, enguany ja s'han interceptat a les Illes Balears un total de 60 pasteres i 767 migrants, una xifra que ja supera el total de l'any passat, quan es varen localitzar 41 embarcacions i 507 persones. 

En relació amb l'arribada de pasteres a Mallorca, la Policia Nacional, en col·laboració amb el Servei Marítim de la Guàrdia Civil de les Balears, va detenir dia 27 de setembre un home acusat d'afavoriment a la immigració il·legal a la ruta de la costa algeriana de Dellys i Mallorca. El detingut, un jove de 22 anys, és membre d'un dels grups més actius de tràfic de persones del nord d'Algèria a les Illes. 

L’acumulació de crisis empeny els joves algerians a creuar la mar

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF