Societat 09/10/2020

Aina Calvo: "L'arribada de pasteres no s'atura ni avui, ni demà, ni demà passat"

La delegada del govern informa que han arribat a les Balears 783 migrants en 61 barques durant el 2020

M. Ll.
2 min
La delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo

PalmaLa delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, ha fet referència aquest divendres a l'augment del nombre de pasteres que arriben a les Balears, el qual "no té una causalitat clara". "L'arribada de pasteres és important –els darrers tres dies han arribat 115 persones en nou barques– i no s'atura ni avui, ni demà ni demà passat", ha dit, a més de destacar que han arribat a les Balears 783 migrants en 61 barques durant el 2020. "Aquesta xifra supera les 500 persones del 2019. La gent intenta millorar o salvar la seva vida, però és important que la migració sigui ordenada, segura i regular", ha comentat.

Calvo, que ha fet aquestes declaracions durant l'acte de commemoració del 12 d'octubre al palau de l'Almudaina, també ha subratllat que el viatge de Pedro Sánchez a Algèria pot ajudar a millorar la situació. "S'ha reunit amb el president d'allà [Abdelmadjid Tebboune] i esperam la col·laboració de les autoritats algerianes".

La delegada ha explicat que els migrants que arriben a les Illes "són traslladats sí o sí a la Península". "Les persones que varen arribar en les darreres pasteres han estat enviades a centres d'internament d'estrangers, però cal tenir en compte que també tenen limitació d'aforament", ha continuat. Sobre les proves PCR que es fan a les persones que hi arriben, Calvo ha subratllat que el motiu és la impossibilitat "de seguir-ne la traçabilitat". "A les forces i cossos de seguretat se'ls van fent controls", ha afegit.

L'acte de commemoració del 12 d'octubre s'ha duit a terme en el palau de l'Almudaina, seu de la Comandància General de les Balears

A més de la delegada del govern espanyol, han assistit a l'acte la presidenta del Govern, Francina Armengol; el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro, i el batle de Palma, José Hila.

stats