Societat 06/09/2022

Una trentena de restaurants participaran en la Mostra de Cuina Menorquina

Són vuit establiments menys que en l'edició anterior

Iván Martín
2 min
El calamar a la menorquina, un clàssic de la Mostra.

MAÓLa tretzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina reunirà un total de trenta restaurants, vuit menys que l'any passat. De tota manera, l'organització, l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, es mostra satisfeta perquè considera que és un nombre adequat per dur a terme la iniciativa.

El president de l'associació dependent de la CAEB, José Bosch, ha admès que els restaurants de la zona de Llevant són els més reticents a inscriure-s'hi. Els motius són diversos, però el que agafa més força és que l'èxit de la temporada provoca que molts empresaris pensin que no és necessària cap iniciativa promocional per omplir els menjadors. En aquest sentit, Bosch creu que cal una "visió de futur" i recorda que la mostra es desenvolupa del 16 d'aquest mes fins al 2 d'octubre: "No sabem si tindrem tot ple, a més d'oferir un servei que implica potenciar el producte local".

La Mostra de Cuina Menorquina consisteix a oferir dos menús: un primer a 20 euros i un segon el preu del qual varia en funció de cada restaurant. Totes les receptes són de cuina autòctona i amb el producte de quilòmetre zero com a protagonista. "El més positiu és que els restaurants que hi participen es reparteixen per tota l'illa, i entres els participants se'n troben molts de reconegut prestigi", apunta Bosch, qui afegeix: "La implicació és màxima i estam veient plats innovadors, però conservant l'essència menorquina". D'altra banda, el president de la patronal ha recordat que el públic mallorquí és un dels habituals de la mostra: "Cada any n'arriben més i són uns clients que aprecien la gastronomia menorquina".

Els comensals poden consultar els establiments i els menús a través de la pàgina web www.mostradecuinamenorquina.com.

stats