Societat 21/05/2021

Els treballadors de la neteja viària de Sant Llorenç i Son Servera faran vaga indefinida

La Federació de Construcció i Serveis de CCOO havia convocat els ajuntaments i l'empresa contractant en el Tamib per intentar arribar a un acord, però això, diuen, no ha estat possible

ARA Balears
1 min
Son Servera.

PalmaLa Federació de Construcció i Serveis de CCOO ha informat que els treballadors dels serveis públics subcontractats de jardineria i neteja viària dels Ajuntaments de Sant Llorenç i Son Servera faran vaga indefinida a partir d'aquest dilluns després que hagin fracassat les negociacions.

En una nota de premsa el sindicat ha explicat que aquest divendres la Federació havia convocat els ajuntaments i l'empresa contractant en el Tamib per intentar arribar a un acord per desconvocar la vaga, però això, diuen, no ha estat possible.

Les principals reivindicacions per les quals van a la vaga són el compliment del conveni col·lectiu estatal de jardineria, el pagament com a mínim de l'SMI en neteja viària i els endarreriments salarials d'un any, que van de 1.600 a 10.000 euros per treballador.

Segons CCOO, l'empresa contractista al·ludeix als plecs de condicions dels ajuntaments de Sant Llorenç i Son Servera, que no reflecteixen les categories reals, i aquests consistoris al·leguen la impossibilitat legal de modificar-los.

Davant això, des de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO han sol·licitat la intervenció del Govern, perquè faci saber a l'empresa COEXA S.A. i als ajuntaments de Sant Llorenç i Son Servera, que el compliment de la legislació laboral "no és una cosa optativa que depengui de plecs o pressupostos, i perquè intervingui entre les parts i se cerqui una solució que eviti la vaga".

stats